Τι να πει κάποιος για αυτό το μαργαριτάρι των Κυκλάδων, το νησί του ήλιου με τις χρυσές αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά. Η Νάξος συμπυκνώνει όλα όσα αγαπάμε στις Κυκλάδες, είναι άλλωστε το μεγαλύτερο από αυτά τα στολίδια.

Αναμφισβήτητα ένα από τα βασικά ατού του νησιού είναι οι παραλίες. Πολυδιαφημισμένες και βραβευμένες προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα, Πλάκα, Άγιος Γεώργιος και Πυργάκι είναι λίγες μόνον από τις πολλές παραλίες, απαράμιλλης ομορφιάς που σε προσκαλούν να κολυμπήσεις στα νερά τους.

Ερημικές, γοητευτικές, εξωτικές ή καθαρά κυκλαδίτικες, με αμμόλοφους, βράχια, πολύχρωμα βότσαλα ή άμμο, κέδρους ή άλλου είδους βλάστηση, με μπλε ή γαλαζοπράσινα νερά, γοητεύουν και συναρπάζουν κάθε επισκέπτη.

Μικροί παραμυθένιοι παράδεισοι έτοιμοι να σας χαρίσουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και απόδρασης. Μία από τις παραλίες που σε μαγεύει με την πρώτη ματιά είναι το Πυργάκι. Η ομορφιά της μοναδική, αλλά και ξεχωριστή από τις άλλες παραλίες της Νάξου. Η παραλία πήρε το όνομά της από το λόφο που βρίσκεται εκεί και ήταν παρατηρητήριο για τους πειρατές.

Σε μια παραμυθένια τοποθεσία στη νοτιοδυτική ακτή της Νάξου, το Πυργάκι είναι περιτριγυρισμένο από χρυσαφένιους αμμόλοφους και δέντρα από κέδρους που δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Συνήθως δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι και έτσι μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία της παραλίας. Με ρηχά νερά, αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, ενώ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους τουρίστες. Μπορεί να απολαύσει κανείς με τις ώρες θάλασσα και ήλιο και να κάνει windsurfing.

Το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, σε όποιον το προτιμήσει για τις διακοπές του.

Το μεγαλύτερο από τα κυκλαδονήσια, με τα εύφορα μποστάνια και κατάφυτα περιβόλια δημιουργεί δυνατές και ανεξίτηλες γευστικές αναμνήσεις. Η Νάξος φημίζεται για τα εκλεκτά της τυριά, την καλύτερη ίσως πατάτα, αρωματικά εσπεριδοειδή, ελαιώνες, αμπελώνες, κρασί, γλυκά του κουταλιού και, φυσικά, ό,τι καλύτερο ψαρεύουν τα καΐκια.

Μακριά από τις στάνταρ επιλογές που διαιωνίζονται συχνά, η ναξιώτικη κουζίνα είναι ο παράδεισος των καλοφαγάδων που αναγνωρίζουν την καλή πρώτη ύλη, εκτιμούν την απλότητα του μάγειρα και εντοπίζουν την μοναδικότητα των πιάτων.

Δύο αυτόνομα γαστρονομικά σύμπαντα περιμένουν τον επισκέπτη: από τη μία τα ολόφρεσκα ψάρια και τα θαλασσινά που μυρίζουν ιώδιο και μοσχοβολάνε Ελλάδα και από την άλλη σωστά ψημένα και ζουμερά κρεατικά ιντριγκάρουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η Νάξος είναι ένα νησί που δύσκολα θα απογοητεύσει τον επισκέπτη. Αναζητώντας την επανάληψη της εμπειρίας επιστρέφεις ξανά και ξανά.