Προάγγελος του καλοκαιριού ο Μάιος ενδείκνυται για αναζωογονητικά διήμερα μακριά από το κλεινόν άστυ. Σε κοντινή απόσταση από αυτό τρεις προορισμοί με την θαλασσινή αύρα στα κοινά χαρακτηριστικά τους εντυπωσιάζουν με τα θέλγητρα και τις ομορφιές τους, τους weekenders που δεν βλέπουν την ώρα να έρθει το καλοκαίρι.

Αίγινα

Το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για ολιγοήμερες εκδρομές, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Η Αίγινα, το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού σας υποδέχεται στο γραφικό λιμανάκι της πρωτεύουσάς της, υποσχόμενη μια όμορφη εμπειρία.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι το κατάλευκο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα που καλωσορίζει τους επισκέπτες, ενώ καΐκια και ψαροταβέρνες συμπληρώνουν γραφικά τα νεοκλασικά και τα μνημεία.

Η παλιά πρωτεύουσα της Αίγινας είναι η Παλαιοχώρα. Αποκαλείται και νησιωτικός Μυστράς, ενώ είναι σκαρφαλωμένη μακριά από τη θάλασσα, για προστασία από τους πειρατές. Πινελιά που θυμίζει Κυκλάδες είναι η Πέρδικα, το όμορφο λιμανάκι του νησιού, με «θέα» το νησάκι Μονή.

Λιμένι

Ένας μοναδικής ομορφιάς προορισμός στη Λακωνική Μάνη, το Λιμένι αφήνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Εκεί που η τραχιά λακωνική γη συναντά το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού με την πέτρα να κυριαρχεί παντού δημιουργούν εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη.

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τη συνεχή εναλλαγή χρωμάτων και η αυστηρότητα που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη, στα σημεία που σίγουρα θα σας μαγέψουν.

Ερμιόνη

Από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές στο νομό Αργολίδας, η Ερμιόνη μοιάζει με στεριανό νησί, ενώ ξεχωρίζει για την αρχοντική αύρα και το γραφικό της τοπίο. Μικρή όσο πρέπει για μια εξόρμηση που τα έχει όλα, προσφέρει στους επισκέπτες της εικόνες απίστευτου κάλλους και στιγμές χαλάρωσης με θέα στα νερά του κόλπου ακριβώς μπροστά της.

Μια στάση στο αρχοντικό Κρανίδι, αλλά και το κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στα όσα αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει κατά την επίσκεψή του στην Ερμιόνη.