«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά» λέει ο στίχος του τραγουδιού του Κώστα Χατζή και γι΄ ακόμη μία φορά εικόνες από την Ελλάδα τον φέρνουν στο μυαλό μας. Αυτή τη φορά, είναι οι τραβηγμένες από ψηλά φωτογραφίες από το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας με το αποτέλεσμα να είναι απλά εντυπωσιακό.

Ο αγαπημένος προορισμός πολλών ταξιδιωτών απέχει από την Αθήνα περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο και βρίσκεται στην ανατολική Πελοπόννησο, στα παράλια της Αρκαδίας, ενώ βρέχεται από τα νερά του Αργολικού κόλπου.

Το όνομά του το οφείλει στο σχήμα του λόφου «Νησί» που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, και το οποίο θυμίζει άστρο. Η θέα πάνω από τον λόφο είναι μαγευτική και στην κορυφή δεσπόζει μεσαιωνικό φρούριο. Γραφικά δρομάκια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική δίνουν τον «τόνο» στον όμορφο οικισμό και στο λιμάνι του δένουν ταχύπλοα, αλιευτικά και καΐκια.

Η εντυπωσιακή ακρογιαλιά του Παράλιου Άστρους, αλλού αμμουδερή κι αλλού με βότσαλα, και η καθαρή θάλασσα το έχουν αναδείξει σε ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο αγαπημένα θέρετρα της Πελοποννήσου.