Οι ελληνικές παραλίες φιγουράρουν σχεδόν σε μηνιαία βάση σε αφιερώματα διεθνών μέσων, τα οποία εξυμνούν τις ομορφιές της χώρας μας, διαφημίζοντάς τες στα πέρατα του κόσμου.

Κάποιες από αυτές φημίζονται για την εξωτική ομορφιά τους, οι οποίες ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά και ονειρικά. Οι παραλίες που ακολουθούν, ωστόσο, εκτός από την φυσική ομορφιά τους ταξιδεύουν το κοινό και με την εξωτική ονομασία τους!

Χαβάη – Νάξος

Η Νάξος έχει την δική της Χαβάη. Πρόκειται για μια από τις πιο άγριες σε ομορφιά και παρθένες παραλίες του νησιού, η οποία εκπλήσσει ευχάριστα όποιον την επιλέξει για τα καλοκαιρινά του μακροβούτια.

Η Χαβάη, βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε ένα κεδρόδασος, συναντάται στο δρόμο λίγο πριν το Άλυκο και για να την προσεγγίσει κανείς θα χρειαστεί να περπατήσει αρκετά μέτρα. Λευκή, βελούδινη αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά σε συνδυασμό με τους βράχους και τους αμμόλοφους που δημιουργούν διαδοχικές, μικρές «πριβέ» παραλίες κλέβουν τις εντυπώσεις.

Μην παραλείψετε να μείνετε εδώ μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, για να απολαύσετε τα υπέροχα χρώματα του ορίζοντα.

Σεϋχέλλες – Ικαρία

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο εξωτικές παραλίες του Αιγαίου, και όχι άδικα, καθώς εκτός από την ονομασία της, και το σκηνικό της παραπέμπει σε μέρη εξωτικά.

Οι Σεϋχέλλες στην Ικαρία, αποτελούν την δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, με τους εντυπωσιακούς βράχους, τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η παραλία συναντάται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ δημιουργήθηκε… κατά λάθος μετά από προσπάθειες διάνοιξης τούνελ για την δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη.

Οι κρυμμένες υποθαλάσσιες σπηλιές και το άγριο, φυσικό τοπίο με τους βραχώδεις σχηματισμούς στα χαρακτηριστικά της παραλίας που την καθιστούν μοναδική για το νησί. Για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να διασχίσει ένα δύσβατο μονοπάτι για περίπου 15 λεπτά.

Μπαλί – Ρέθυμνο

Στο μέσον περίπου της απόστασης Ρεθύμνου– Ηρακλείου (30 χλμ. από το Ρέθυμνο και 43 χλμ. από το Ηράκλειο), στο βόρειο τμήμα της Κρήτης, βρίσκεται το κρητικό «Μπαλί» – όνομα και πράγμα!

Η ονομασία του σημαίνει «μέλι», καθώς η αμμουδιά του κάθε καλοκαίρι προσελκύει αμέτρητους τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό και όχι το εξωτικό Μπαλί!

Στο «δυναμικό» του συγκαταλέγονται τέσσερις επιμέρους ακτές οι οποίες ξελογιάζουν τον επισκέπτη με τα φυσικά θέλγητρά τους. Λιβάδι, Κούσκουρας, Βαρκότοπος και Λιμάνι, όλες οργανωμένες και με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που έχει ανάγκη ο σημερινός λουόμενος, διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, καφετέριες και ταβερνάκια, καθώς και εγκαταστάσεις με θαλάσσια σπορ για τους πιο ανήσυχους και τολμηρούς.