Εντυπωσιακές γωνιές σε αγαπημένα ελληνικά νησιά με κυρίαρχο στοιχείο το νερό και την πέτρα. Οι επιβλητικές σπηλιές που ακολουθούν ξελογιάζουν με τα διάφανα και κρυστάλλινα νερά τους, ενώ καλούν τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τα… κρυμμένα μυστικά τους.

Χύτρα, Κύθηρα

Απέναντι από τον κόλπο του Καψαλίου, το επίνειο στης χώρας των Κυθήρων, ένας μοναχικός βράχος ορθώνεται στη μέση του πελάγους, προκαλώντας εντυπώσεις και θαυμασμό στους επισκέπτες του νησιού.

Ο λόγος για την Χύτρα, γνωστή και ως Αυγό, μια βραχονησίδα που κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις σε όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν.

Στο εσωτερικό της κρυστάλλινα, διαυγή σαν πισίνας νερά, συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία σε όλο το νησί. Ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο εμφανίζεται μπροστά στους τουρίστες που επιβιβάζονται στο καραβάκι που αναχωρεί από το Καψάλι και πραγματοποιεί εκδρομές στη Χύτρα.

Η θαλάσσια σπηλιά που σχηματίζεται στο νότιο τμήμα της βραχονησίδας αποτελεί τέλειο προορισμό για μακροβούτια, ενώ στο τέλος της παρατηρείται ένα καταφύγιο για φώκιες.

Σπηλιά Παπανικολή, Μεγανήσι

Μόλις 4 ναυτικά μίλια από τη Λευκάδα εντοπίζεται το Μεγανήσι, ένα μικρό νησί 20 τ.χ. (οξύμωρο αν σκεφτείτε τις εντυπώσεις που δημιουργεί η ονομασία του), το μεγαλύτερο ωστόσο του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων (ανάμεσά τους και ο θρυλικός Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση) ακριβώς απέναντι από το Νυδρί.

Από τα πιο γνωστά σημεία του η θαλάσσια σπηλιά του Παπανικολή –οφείλει την ονομασία της στο υποβρύχιο Παπανικολής, που χρησιμοποιούσε το Σπήλαιο ως ορμητήριό του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου– με τον υπέροχο φυσικό διάκοσμο με εντυπωσιακούς σταλακτίτες.

Παπάφραγκας, Μήλος

Η ηφαιστειογενής ιστορία της Μήλου γίνεται αντιληπτή μέχρι σήμερα, με την ιδιαίτερη και άγρια ομορφιά του νησιού να είναι εμφανής και σε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του.

Μία από αυτές είναι και παραλία με τις σπηλιές του Παπάφραγκα, δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φιλακωτής, η οποία αποτελείται από τρεις διαδοχικές σπηλιές.

Μια μικρής έκτασης παραλία εμφανίζεται σε όσους καταφέρουν να κατεβούνε από το απότομο σκάλισμα πάνω στο βράχο που οδηγεί σε αυτή, η οποία, ωστόσο, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το άγριο και επιβλητικό σκηνικό της.

Γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε εντυπωσιακά γκριζόλευκα βράχια αποτελούν το φυσικό σκηνικό του Παπάφραγκα που μαγεύει τους πάντες.