Γνωστό για την ξεχωριστή του φυσιογνωμία, με πετρόκτιστα και καλοδιατηρημένα σπίτια μιας άλλης εποχής, πλακόστρωτους δρόμους, γραφικά σοκάκια και πέτρινες βρύσες, σε συνδυασμό με την υπέροχη φύση ολόγυρά του, το Μεγάλο Χωριό συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο φημισμένα και όμορφα χωριά της Ευρυτανίας.

Για τους περισσότερους, μάλιστα, αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό του νομού, καθώς συνδυάζει με έναν τρόπο μοναδικό τον φυσικό πλούτο, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την απλόχερη φιλοξενία των κατοίκων του προς τους επισκέπτες του χωριού.

Χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του ελατοσκέπαστου όρους Καλιακούδα, σε υψόμετρο 720 μέτρων, βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από το Καρπενήσι, και αποτελεί ιδανική επιλογή για μια εξόρμηση στην καρδιά της φύσης.

Στα όσα αξίζει κανείς να επισκεφτεί εδώ το Λαογραφικό Μουσείο, όπου θα παρατηρήσει τοπικές ενδυμασίες, χειροποίητα κεντήματα ή εργαλεία από τη γεωργική και κτηνοτροφική ζωή.

Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται κάποια από τα πιο διάσημα και εντυπωσιακά ξωκλήσια της περιοχής, όπως η ιστορική Ιερά Μονή Προυσού με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας.