Βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις εκείνων που θέλουν σύντομες ή μη εξορμήσεις, όλες τις εποχές του χρόνου και περισσότερο τον χειμώνα. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να βρει κάποιος λόγους για να επισκεφτεί τα ιστορικά Καλάβρυτα, με τις φυσικές ομορφιές.

Το Χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, το σπήλαιο των Λιμνών, η μοναδική εμπειρία του Οδοντωτού, τα μνημεία των πιο σημαντικών περιόδων της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και η ατελείωτη φυσική ομορφιά τους είναι κάποιοι από τους λόγους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Τα Καλάβρυτα είναι ένας μοναδικός προορισμός! Βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις εκείνων που θέλουν σύντομες ή μη εξορμήσεις, όλες τις εποχές του χρόνου και περισσότερο τον χειμώνα. Το Χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, το σπήλαιο των Λιμνών, η μοναδική εμπειρία του Οδοντωτού, τα μνημεία των πιο σημαντικών περιόδων της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και η ατελείωτη φυσική ομορφιά τους είναι κάποιοι από τους λόγους για να επισκεφτείς αυτό το υπέροχο μέρος. #καλαβρυτα #kalavryta #achaia #peloponnese #hellas #greece #instatravel #visitgreece #kalavryta_gram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις

Η ορεινή κωμόπολη του νομού Αχαΐας είναι χτισμένη στις πλαγιές των Αροανίων σε υψόμετρο 735 μέτρων. Το όνομα τους, που μάλλον σημαίνει καλές βρύσες, φαίνεται να το απέκτησαν την εποχή της Φραγκοκρατίας, τον 13ο αιώνα μ.Χ.

Τα Καλάβρυτα υπήρξαν μία από τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν με τον σκληρότερο τρόπο τα γερμανικά αντίποινα κατά τη διάρκεια της κατοχής, που έμεινε ως η «Σφαγή των Καλαβρύτων» ή «Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων». Στον Τόπο της Εκτέλεσης δεσπόζουν ο λευκός σταυρός και η πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα.

Στην περιοχή των Καλαβρύτων βρίσκεται και το φημισμένο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο μέρος, με την Ελληνική Επανάσταση του ’21,  αφού εκεί κηρύχτηκε η επανάσταση από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τους οπλαρχηγούς της Πελοποννήσου που είχαν συγκεντρωθεί.

Αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, από τα πιο δημοφιλή της χώρας, είναι ένας ακόμη λόγος που η περιοχή συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Απέχει μόλις 15 χλμ. από τα Καλάβρυτα και διαθέτει πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας.