Αν για κάτι φημίζεται η Λευκάδα αυτό δεν είναι άλλο από τις εντυπωσιακές της παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και το λευκό βότσαλο. Όποια και να επιλέξει κανείς, μία αρκετά δύσκολη διαδικασία καθώς οι επιλογές είναι πολλές, είναι σίγουρο ότι θα μαγευτεί από την ομορφιά του φυσικού τοπίου ολόγυρά του.

Μία από τις ακτές, λοπόν, που συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές του νησιού, κι ας μην συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στις πιο πολυφωτογραφημένες και πολυδιαφημισμένες, είναι η ακτή που συναντάται κάτω από το χωριό Καλαμίτσι.

Στην ουσία πρόκειται για τρεις μικρές υπέροχες ακρογιαλιές, όχι και τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, με τα Καβαλικευτά να ξεχωρίζουν για τις χαρακτηριστικές μεγάλες πέτρες παραδομένες στην αγκαλιά της θάλασσας.

Ονειρικά γαλαζοπράσινα νερά, που μοιάζουν με ψεύτικα, λευκή ψιλή αμμουδιά και βότσαλο, καθώς και η αίσθηση της ιδιωτικότητας σε όλο το μήκος της ακτής στα όσα πραγματικά σαγηνεύουν τον επισκέπτη.

Αν και η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη, καθώς ο δρόμος έχει στενώματα και στροφές, η διαδρομή είναι φανταστική καθώς περνάει μέσα από τους ελαιώνες του νησιού. Η παραλία συναντάται σε κοντινή απόσταση από τον Άγιο Νικήτα και 23 χλμ. βόρεια του οικισμού της Βασιλικής.