Χτισμένη πάνω στα ερείπια του Ενετικού Κάστρου της αρχαίας πόλης Καλαμύδι, η Παλαιόχωρα είναι μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη στα Χανιά και βρίσκεται στην κορυφή μιας μικρής χερσονήσου.

Τα κρυστάλλινα νερά της, το γραφικό της κέντρο και τα όμορφα, απομονωμένα αγκυροβόλια της είναι μερικοί από τους λόγους που πολλοί την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Περπατήστε στο γραφικό κομμάτι της πόλης που αποτελείται από ένα λαβύρινθο με στενά δρομάκια, γύρω από το Κάστρο. Πριν μερικές δεκαετίες η παραθαλάσσια πόλη αποτελούσε αγαπημένο προορισμό των χίπιδων.

Αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα καλοκαιρινά θέρετρα του νομού και πέρα από τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορείτε να βρείτε και δύο οργανωμένα κάμπινγκ.

Το πρώτο είναι στο Γραμμένο και απέχει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη, ενώ το δεύτερο είναι μέσα στην Παλαιόχωρα, στην ανατολική πλευρά της στο τέλος της παραλίας Χαλίκια.

Μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε σέρφινγκ και καταδύσεις στις πολλές και διαφορετικές παραλίες της με άμμο ή βότσαλο.

Υπάρχουν δυο οργανωμένες παραλίες, η αμμώδης Παχιά Άμμος στο δυτικό μέρος και η βοτσαλωτή παραλία Χαλίκια στο ανατολικό που έχουν βραβευθεί με μπλε σημαία.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΑ