Μπορεί να είναι η πρωτεύουσα της Σύρου, αλλά αναμφίβολα διαφέρει πολύ από τις «κλασικές» νησιωτικές πρωτεύουσες. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και την ρομαντική αύρα της, η Ερμούπολη αποτελεί αγαπημένο προορισμό των επισκεπτών όλο τον χρόνο, καθώς η ξεχωριστή γοητεία της συνδυάζει την όμορφη ατμόσφαιρά της με τη δυνατή και πλούσια ιστορία της.

Ορόσημά της το επιβλητικό Δημαρχείο στην πλατεία Μιαούλη αλλά και το θέατρο Απόλλων, μικρογραφία σκάλας του Μιλάνου. Η Ερμούπολη είναι όμως ολόκληρη ένα ζωντανό μνημείο, με κάθε γωνιά της να θυμίζει κάτι από την ιστορία της.

Τη δημοτική βιβλιοθήκη της, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου, το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, τον ναό της Ανάστασης στην κορυφή του λόφου, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο των πλουσίων και πολλές ακόμα ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες.

Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της και θαυμάστε τα όμορφα αρχοντικά στη συνοικία Βαπόρια. Κατεβείτε στο λιμάνι, στις Αποθήκες Διαμετακομίσεως στην προβλήτα του λιμανιού της Σύρου, όπου σήμερα φιλοξενείται η Πινακοθήκη Κυκλάδων, κι ανεβείτε στην Άνω Σύρο για να δείτε τα απομεινάρια του μεσαιωνικού κάστρου, που είναι ορατά μέσα στον σύγχρονο οικισμό.

Κι αφεθείτε στην ομορφιά μιας πόλης όπου διαφορετικά στοιχεία συνυπάρχουν αρμονικά και προσθέτουν μια ξεχωριστή πινελιά στην ούτως ή άλλως πανέμορφη εικόνα της.

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ