Εντάξει, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα, τις παραλίες και γενικά τα μέρη που βρίσκονται κοντά στο κύμα. Μόλις ο καιρός αρχίζει να χαμογελάει πλατιά, οι περισσότεροι αρχίζουν να ονειρεύονται βουτιές, κολύμπι και παιχνίδια στα ακρογιάλια.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που προτιμούν το βουνό, τους σκιερούς όγκους, τη βουνίσια δροσιά, τη φύση και την πιο ήσυχη καλοκαιρία των ορεινών περιοχών. Οι επιλογές τους είναι πολλές στην Ελλάδα, μία από αυτές είναι η Τσαγκαράδα και το πάντα δημοφιλές Πήλιο.

Το τουριστικό θέρετρο της Μαγνησίας βρίσκεται σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από τον Βόλο, στις πλαγιές του βουνού. Χωρίζεται σε τέσσερις οικισμούς, που παίρνουν τα ονόματα τους από τις εκκλησίες στις κεντρικές πλατείες; Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή.

Η ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της ξεχωρίζει, γοητεύοντας με τα ιδιαίτερα οικοδομήματα όπως η Εμπορική Σχολή, το Νανοπούλειο και το υδραγωγείο των Αγίων Ταξιαρχών. Αναμφίβολα το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Τσαγκαράδας είναι ο χιλιόχρονος πλάτανός της, που η σκιά του πέφτει ευεργετική πάνω σε όλη την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στους περιπάτους σας κάντε μια στάση και στο μονότοξο γεφύρι στην άκρη του χωριού. Είναι το πιο γνωστό πέτρινο μονότοξο γεφύρι, που αποτελούσε κάποτε τον μοναδικό χερσαίο δρόμο της περιοχής.

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ