Με αυθεντικό, παραδοσιακό χαρακτήρα, αρχαία μνημεία και μοναδικές παραλίες, το νησί της Αριάδνης δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο.

Η Νάξος αποτελεί ένα μοναδικό κράμα με παραδοσιακούς οικισμούς, ενετικούς πύργους, και βυζαντινά ξωκλήσια με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων συνδυάζει μοναδικό φυσικό πλούτο με χρυσαφένιες αμμουδιές, πηγές και σπήλαια.

Η μαγευτική ενδοχώρα, οι αχανείς αμμουδερές παραλίες με κεδροδάση στη νότια πλευρά του νησιού και τα τοπία άγριας ομορφιάς στην ανατολική ακτή αποδεικνύουν γιατί η Νάξος συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών στο Αιγαίο.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα βρίσκεται στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Ο επισκέπτης θα επισκεφθεί το μεσαιωνικό Κάστρο, θα περπατήσει στα σοκάκια της Παλιάς Αγοράς και θα βρει στο διάβα του μεταξύ άλλων το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Σχολή των Ουρσουλινών, το Ενετικό και Βυζαντινό Μουσείο και την Καθολική Μητρόπολη.

Θα απολαύσει τα καταγάλανα νερά στην παραλία Αγία Άννα, στο διάσημο Άγιο Προκόπιο, στη μαγευτική Πλάκα και τον Άγιο Γεώργιο. Θα γευτεί την αυθεντική Νάξο δοκιμάζοντας απειραθίτικο ρόστο και χοιρινό φρικασέ με προβάτσες.

Στα νοτιοανατολικά του νησιού βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες της Νάξου. Περιτριγυρισμένη από χρυσαφένιους αμμόλοφους και κέδρους, η παραλία Πυργάκι πήρε το όνομά της από το λόφο που βρίσκεται εκεί και ήταν παρατηρητήριο για τους πειρατές.

Ο ταξιδιώτης θα απολαύσει με τις ώρες θάλασσα και ήλιο και θα κάνει windsurfing. Τα ρηχά της νερά αποτελούν ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, ενώ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους τουρίστες.

Τα περισσότερα από εξήντα χωριά με έντονο κυκλαδικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη αισθητική καλούν τον ταξιδιώτη να τα εξερευνήσει. Από τα πιο γνωστά είναι η Απείρανθος με τα στενά σοκάκια και τη μακρά πνευματική και καλλιτεχνική παράδοση και το ορεινό Φιλότι με την πυκνή βλάστηση και τα σπιτάκια σε σχήμα κύβου. Στο Σαγκρί θα δει από κοντά τους βενετσιάνικους πύργους και τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα ανακαλύψει τις τρεις συνοικίες (Άνω, Κάτω και Κανακάρι).

Ο Απόλλωνας είναι ένα ψαροχώρι, στην βορειοανατολική ακτή του νησιού, με μεγάλη παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλο ενώ το χωριό Κόρωνος, χτισμένο σε κοιλάδα, σε υψόμετρο 540 μ. αποτελεί το μοναδικό μέρος της Ελλάδας όπου απαντάται το πέτρωμα σμυρίγλι.

Η παραλία Πυργάκι

Η παραλία Πυργάκι