Ψηλά βουνά, πυκνόφυτα δάση, ποτάμια, εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια και… μανιτάρια. Πολλά μανιτάρια. Κάπως έτσι, είναι το σκηνικό που συνθέτει την όμορφη πόλη των Γρεβενών. Την «χώρα των μανιταριών», όπως την αποκαλούν κι επίσημα από το 2007. Άλλωστε, τα μανιτάρια αποτελούν μέρος της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και έμβλημα – σύμβολο της πόλης της Μακεδονίας.

Οι κάτοικοι πρωτοστατούν στην έρευνα, την καταγραφή, την ανάδειξη και την πολύπλευρη αξιοποίηση του φυσικού τους πλούτου, ενώ κατέχουν επάξια τον τίτλο των πρωτοπόρων της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας.

Τα Γρεβενά μπορούν να περηφανεύονται και για την ομορφιά του φυσικού τοπίου τους. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που αποτελεί δημοφιλή προορισμό, κυρίως, τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Η άγρια φύση, η γοητεία των ορεινών παραδοσιακών οικισμών είναι όλα συγκεντρωμένα εδώ, σε αυτήν την πραγματικά χαρισματική γωνιά της Ελλάδας.

Μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας στην πλατεία Ελευθερίας (ή «πλατεία Ρολογιού») , όπου δεσπόζει ο πέτρινος πύργος του ρολογιού. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης, να θαυμάσει πέρα από την πόλη, τα παραδοσιακά χωριά του νομού, τα πέτρινα γεφύρια, αλλά και σπουδαία δημιουργήματα της φύσης.  Άλλωστε, ολόκληρος ο νομός Γρεβενών χαρακτηρίζεται από τις φυσικές ομορφιές, καθιστώντας τον έναν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την εξερεύνηση και την περιπέτεια, μέσα στη φύση.

Στο νομό υπάρχουν 17 πέτρινα γεφύρια, τα οποία διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πόλη των Γρεβενών. Από τα πιο γνωστά γεφύρια του νομού είναι το Αζίζ Αγά στο Τρίκωμο (απέχει περίπου 25χλμ. από τα Γρεβενά), της Πορτίτσας (περίπου 27 χλμ. από τα Γρεβενά), του Κάστρου (17 χλμ. από τα Γρεβενά),  του Ζιάκα στο ομώνυμο χωριό (απέχει 17 χλμ. από τα Γρεβενά), καθώς και Σπανού, το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι της Μακεδονίας, που απέχει 15 χλμ. από τα Γρεβενά.