Έναν μεγάλο πλούτο φυσικής ομορφιάς κρύβει το βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, που όποιος τον ανακαλύπτει, μένει να θαυμάζει τις μοναδικές εικόνες που απλώνονται μπροστά του. Ένα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το υπέροχο φυσικό σκηνικό της βόρειας Εύβοιας, είναι και οι καταρράκτες Δρυμώνα.

Οι άγνωστοι στους πολλούς, καταρράκτες βρίσκονται ανάμεσα στο ομώνυμο χωριό και την Κερασιά, στα 620 μέτρα. Το σημείο είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, 20 χιλιόμετρα από τις Ροβιές και 25 από τη Λίμνη.

Ο μεγαλύτερος από τους καταρράκτες έχει ύψος 15 μέτρων, ενώ οι μικρότεροι συμβάλλουν στο εντυπωσιακό σκηνικό. Η διαδρομή «ακολουθεί» τον ποταμό Σηπιά και έχει μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων, πριν καταλήξει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τις μικρές λίμνες που σχηματίζουν.

Η βόλτα είναι πολύ ευχάριστη και το τοπίο ειδυλλιακό. Το δασαρχείο έχει διαμορφώσει τουριστικά την περιοχή, με μικρό δίκτυο μονοπατιών, γέφυρες και παγκάκια. Τα πυκνά δάση της περιοχής, με έλατα και μαύρη πεύκη εμπλουτίζονται, πλησιάζοντας στους καταρράκτες, με πλατάνια, βελανιδιές και κουμαριές.

Επίσης, αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που περνά μέσα από το δάσος και φτάνει στην ψηλότερη κορυφή του όρους Ξηρού, στα 990 μέτρα, η θέα που απλώνεται μπροστά σας θα σας ενθουσιάσει.