Είναι από τις ωραιότερες Χώρες και η επίσκεψή της σε αυτήν, είναι πάντα μία μοναδική εμπειρία. Είναι η Χώρα της Νάξου, ένας τόπος που το ένδοξο παρελθόν της «παντρεύεται» μοναδικά με το σήμερα. Είναι κτισμένη στο μέσο περίπου της δυτικής ακτής του νησιού, στη θέση της αρχαίας πόλης της Νάξου και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν από την πρώτη στιγμή σε επαφή με το παρελθόν της, κάνοντας ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο.

Άλλωστε, σημαντικά μνημεία, όπως «Πορτάρα», το επιβλητικό πρόπυλο του ναού του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ. που βρίσκεται στο νησάκι που οι ντόπιοι ονομάζουν «Παλάτια», μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία της. Όπως επίσης, ο αρχαιολογικός χώρος της μυκηναϊκής πόλης στη Γρόττα και το Ενετικό Κάστρο. Στην Χώρα βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού.

Η πανέμορφη αυτή κυκλαδίτικη Χώρα προσφέρει, όμως και όλες τις ανέσεις που κάνουν τη διαμονή των επισκεπτών καλύτερη. Εξάλλου, είναι ένα μέρος που σφύζει από ζωή, όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι, δε, οι βόλτες στα σοκάκια της ανθοστολισμένης Χώρας είναι μία μοναδική εμπειρία.