Οι περισσότεροι ακούγοντας τις λέξεις Λίμνη Βουλιαγμένης, φέρνουν αυτόματα στο νου εκείνη στη Βουλιαγμένη Αττικής.

Ωστόσο, ακόμη μία Λίμνη Βουλιαγμένης, λιγότερο γνωστή και προβεβλημένη, υπάρχει στο νομό Κορίνθου και πιο συγκεκριμένα 15 χλμ. από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας. Στην ουσία πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χλμ. και το πλάτος το ένα χλμ.

Διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου. Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες.

Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Η πιο όμορφη παραλία, στρωμμένη με λευκή, ψιλή άμμο συναντάται στις δυτικές όχθες της, ενώ τα νερά της που θεωρούνται ιδιαιτέρως ζεστά επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι και το φθινόπωρο.

Κοντά σε αυτήν τη Λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, με τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ήρας να αγγίζουν, σχεδόν, τη θάλασσα.

Απολαύστε τα εκπληκτικά πλάνα από το βίντεο του youtuber Haanity και ταξιδέψτε νοητά σε ένα πανέμορφο μέρος που χαλαρώνει και ηρεμεί.