Όλες οι εποχές του χρόνου το τιμούν και το ντύνουν με χρώματα κι αρώματα ζηλευτά. Εικόνες μοναδικές, αρχιτεκτονική, παράδοση, ιστορία. Όλες οι διηγήσεις των ερωτευμένων περιηγητών του χωριού είναι αληθινές!

Το Νυμφαίο είναι μια ζωγραφιά, ένας από τους ομορφότερους πίνακες της Ελλάδας! Ο νομός Φλώρινας έχει να καυχιέται για το πανέμορφο του χωριό.

Το Νυμφαίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350μ. στο βουνό Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών και λειμώνων με ανοικτή θέα προς το νότο, το ενεργειακό πεδίο Πτολεμαϊδας – Αμυνταίου και τις τέσσερις λίμνες Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Πετρών και Βεγορίτιδα.

Έχει χαρακτηρισθεί όχι μόνο παραδοσιακός οικισμός αλλά και διατηρητέος ιστορικός τόπος. Ο επισκέπτης του αποκλείεται να πλήξει. Πέρα από την ομορφιά που το περιβάλλει, έχει τη δυνατότητα να ασκηθεί, διαλέγοντας αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο.

Η ιππασία είναι μια θαυμάσια επιλογή αφού η Κοινότητα του Νυμφαίου διατηρεί 14 θαυμάσιους κέλητες των Άλπεων, έτοιμους να προσφέρουν τη συγκίνηση της εμπειρίας: να διασχίζεις ένα δάσος στη ράχη ενός αλόγου, ακούγοντας τα ρυθμικά του βήματα να θρυμματίζουν τα ξερά φύλλα ή να τρίζουν στο φρέσκο χιόνι.

Τα χαραγμένα μονοπάτια στο δάσος, οδηγούν σε μερικά από το πιο όμορφα σημεία του χωριού. Αξίζουν επίσκεψης το «Σπίτι των Χρυσικών» ένα τριώροφο επισκέψιμο αρχοντικό, το μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας όπου εκτίθενται μοναδικές συλλογές ασημικών και εργαλείων ασημικής, σπάνια πολύτιμα έπιπλα και περισσότερα από 60 ζωγραφικά πορτραίτα των επιφανέστερων Αρμάνων (Βλάχων) εθνικών ευεργετών, αρματολών και εθνικών αγωνιστών, πρωθυπουργών, πατριαρχών και Διδασκάλων του Γένους.

Περιβαλλοντικό Κέντρο του «Αρκτούρου»

Στο Νυμφαίο λειτουργεί το περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου» οι δράσεις του οποίου σχετίζονται με την περίθαλψη και φιλοξενία ειδών άγριας πανίδας, κυρίως αιχμάλωτες αρκούδες και λύκοι, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τους παράνομους κατόχους τους.

Καταφύγιο της Αρκούδας

Βρίσκεται στο Νυμφαίο όπου, σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων σε υψόμετρο 1.350 μ. μέσα σε φυσικό δάσος οξιάς, φιλοξενούνται 10 πρώην αιχμάλωτες αρκούδες. Οι αρκούδες αυτές δεν αναπαράγονται και δεν θα επιστρέψουν ποτέ ελεύθερες στη φύση, αφού απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους πριν προλάβουν να διδαχθούν τους βασικούς κανόνες επιβίωσης.

Ανοιχτό καθημερινά από 20/12/13 μέχρι 6/10/14. Ώρες ξεναγήσεων 10.00 πμ, 11.00 πμ, 12.00 μμ, 13.00 μμ, 14.00 μμ, 15.00 μμ, 16.00 μμ, 16.30 μμ. Οι ξεναγήσεις γίνονται από ειδικευμένο προσωπικό του Αρκτούρου.

Εισιτήρια: 6 ευρώ για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, 4 ευρώ για παιδιά 3-12 ετών. Τα παιδιά έως 3 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο!

Με το ίδιο εισιτήριο μπορείτε να ξεναγηθείτε και στο κέντρο ενημέρωσης και στο καταφύγιο του λύκου.

Πληροφορίες τηλ. 23860 41500