Η Κροατία συγκαταλέγεται σε εκείνες τις χώρες που πρόσφεραν κάποιες από τις πανέμορφες τοποθεσίες της, έτσι ώστε να αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό για μέρος των γυρισμάτων του διεθνούς τηλεοπτικού φαινομένου Game of Thrones.

Η υπέροχη γραφική πόλη του Ντουμπρόβνικ, το Παλάτι του Διοκλητιανού στο Σπλιτ, το νησάκι Λόκρουμ απέναντι από το Ντουμπρόβνικ, η μεσαιωνική πόλη Σίμπενικ, το Εθνικό Πάρκο Krka και άλλες υπέροχες τοποθεσίες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα σημεία της Κροατίας που «πρωταγωνίστησαν» στη σειρά.

Αυτήν τη φορά η Κροατία προσελκύει τους λάτρεις του Game of Thrones με ένα νέο δημιούργημα, που δεν είναι άλλο από ένα νέο θεματικό μουσείο που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στο Σπλιτ.

Σε απόσταση λίγων λεπτών, λοιπόν, από τα κελάρια του Παλατιού του Διοκλητιανού, το νέο μουσείο της πόλης, αφιερωμένο στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, καταλαμβάνει μια έκταση 300 τ.μ. και παρουσιάζει περισσότερα από 100 εκθέματα.

Με τοίχους σε μαύρο χρώμα, αχνό φωτισμό και μυστηριώδεις μυρωδιές από κέδρο και γιασεμί το μουσείο προσπαθεί να μεταφέρει τον επισκέπτη στη μυστηριώδη σφαίρα των μεσαιωνικών χρόνων, απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η σειρά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μουσείου Luka Galic στο Lonely Planet.

Το μουσείο είναι χωρισμένο σε πέντε θεματικά δωμάτια, όπου εκτίθενται αντικείμενα όπως κράνη, ξίφη, κοστούμια, κρανία, πλήρεις πανοπλίες των φρουρών του Βασιλιά κ.α.

Ο 8ος κύκλος μεταδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τη Nova.