«Κρυμμένα διαμαντάκια προς το ευρύ κοινό, όπως η Κάρπαθος και η Τήλος, μπορεί να μην κυριαρχούν στα social media όπως οι δημοφιλείς Μύκονος και Σαντορίνη, ωστόσο ανταμείβουν και με το παραπάνω τους επισκέπτες τους, προσφέροντάς τους εμπειρίες μακριά από τον μαζικό πληθυσμό, οι οποίες πολύ συχνά είναι και αρκετά φθηνότερες».

Με αυτήν την περιγραφή ξεκινάει το αφιέρωμα του Lonely Planet στα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά, που απ’ ό,τι φαίνεται αυτό το καλοκαίρι κερδίζουν το «στοίχημα» του τουρισμού.

Βασισμένο σε έρευνα του ειδικού τουριστικού γραφείου Sunvil, το οποίο ανέλυσε πρόσφατα τον όγκο αναζήτησης των Βρετανών για τα ελληνικά νησιά –πιο συγκεκριμένα πόσες φορές ανά μήνα οι Βρετανοί αναζητούν πληροφορίες με το όνομα του εκάστοτε νησιού– το δημοσίευμα εξηγεί ότι για την τουριστική σεζόν 2019 αυτό που παρατηρήθηκε ήταν το γεγονός ότι η αύξηση αναζητήσεων συγκριτικά με το 2018 αφορούσε σε λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, βρέθηκαν τα μυστηριακά Κύθηρα με τις ονειρικές παραλίες, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την άγρια ομορφιά, με την Σάμο να βρίσκεται στη δεύτερη και την Λήμνο να ακολουθεί στην τρίτη.

Τέταρτη σε αναζητήσεις αναδείχθηκε η Κύθνος και πέμπτη η Χάλκη, προορισμοί που προκαλούν την περιέργεια του ταξιδιωτικού κοινού που θέλει να βιώσει όλες εκείνες τις εμπειρίες μιας χαρακτηριστικής ελληνικής, νησιωτικής περιπέτειας σε πιο χαμηλούς τόνους και με λιγότερα πλήθη.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τα ποσοστά των αναζητήσεων σύμφωνα με την έρευνα:

  1. Κύθηρα: +340%
  2. Σάμος: +39%
  3. Λήμνος: +38%
  4. Κύθνος: +32%
  5. Χάλκη: +30%
  6. Κουφονήσια: +25%
  7. Μήλος: +23%
  8. Μεγανήσι: +22%