Το όμορφο Κυκλαδονήσι της Νάξου «πρωταγωνιστούσε» σε αφιέρωμα της Evening Standard πριν από λίγες ημέρες, με την συντάκτρια του άρθρου να εκθειάζει τις υπέροχες παραλίες του νησιού.

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων συχνά «χάνει» στις επιλογές των ταξιδιωτών, που επιλέγουν τα πιο glamorous και δημοφιλή γειτονικά νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ίος, αναφέρεται στο δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου της βρετανικής εφημερίδας.

Σε σύγκριση, ωστόσο, της Νάξου με τη Σαντορίνη η δημοσιογράφος Laura Hampson καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ναι μεν η Σαντορίνη διαθέτει ένα ονειρικό φυσικό σκηνικό το οποίο δύσκολα συναντάται αλλού, ωστόσο, για εκείνον που θέλει να απολαύσει ένα πραγματικό ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, χωρίς να συνωστίζεται ανάμεσα σε αμέτρητα πλήθη κόσμου, τότε η Νάξος είναι ο προορισμός που αναζητά.

Μάλιστα, το νησί της Αριάδνης, συμπληρώνει η συντάκτρια, διαθέτει πληθώρα επιλογών σε υπέροχες παραλίες που απευθύνονται σε όλους, ικανοποιώντας όλα τα γούστα, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν κρυμμένες και πραγματικά ονειρικές ακρογιαλιές.

Μεταξύ άλλων η βρετανίδα ταξιδιωτική συντάκτρια αναφέρει τις περισσότερο απομονωμένες ακτές του νησιού όπως οι παραλίες Αλυκό, Σαχάρα, Ορκός και Μάραγκα. Στο άρθρο της, ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφέρει και το όρος Ζας με την ενδιαφέρουσα ιστορία και την ωραία θέα.