Μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων συναντάται στη Νάξο, μαγνητίζοντας τους λάτρεις των παραδεισένιων τοπίων.

Η εικόνα με τα κρυστάλλινα σαν ψεύτικα νερά προσελκύει τους λουόμενους στο παραδεισένιο σκηνικό της Μικρής Βίγλας στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, για ατελείωτα μακροβούτια στη γαλαζοπράσινη θάλασσα του Αιγαίου.

Ένας λόφος χωρίζει τις δύο ακρογιαλιές σε απόσταση 250 μέτρων η μία από την άλλη, το Λιμανάκι και την Παρθένο, που απαρτίζουν στην ουσία την φημισμένη παραλία. Ιστορικά λέγεται ότι ο συγκεκριμένος λόφος λειτουργούσε ως παρατηρητήριο για τους πειρατές, καθώς επέτρεπε στους κατοίκους του νησιού να ελέγχουν την θαλάσσια κυκλοφορία σε μεγάλη ακτίνα.

Σήμερα, η παρουσία του λόφου και το γεγονός ότι δημιουργεί δύο επιμέρους παραλίες δίνει την δυνατότητα στους λουόμενους, ανάλογα με την μεριά που πνέει ο αέρας, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους πάντα σε γαλήνια νερά.

Η ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδιά της παραλίας απλώνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε αρκετό κόσμο να απολαύσει το μεγαλείο της. Τα νερά της θάλασσας βαθαίνουν σταδιακά, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή και για οικογένειες με παιδιά.

Στην μικρό κόλπο της Παρθένου, στο βόρειο τμήμα της Μικρής Βίγλας, όπου τα μελτέμια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο οι λάτρεις του kitesurfing και του windsurfing κατακλύζουν την περιοχή προκειμένου να επιδοθούν στο αγαπημένο τους θαλάσσιο σπορ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βυθός της, γι αυτό αν είστε λάτρεις των εξερευενήσεων μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό!