Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, ενώ για τους περισσότερους αποτελεί και την καλύτερη επιλογή που έχει κανείς στις Σπέτσες.

Ο μικρός όρμος της Ζωγεριάς, στο βόρειο τμήμα του νησιού με την όμορφη αμμουδερή ακτή με τα γαλαζοπράσινα, σαν ψεύτικα νερά, κλέβει τις εντυπώσεις κερδίζοντας το κοινό με την φυσική και ανέγγιχτη ομορφιά του.

Το πανέμορφο φυσικό σκηνικό ολόγυρα με τα ελαιόδεντρα και τα καταπράσινα πεύκα να αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, κάνει τους περισσότερους να την χαρακτηρίζουν και ως τον επίγειο παράδεισο του νησιού.

Στην ουσία πρόκειται για δύο επιμέρους κόλπους, με τον πρώτο να διαθέτει μια αμμουδερή ακρογιαλιά και τον δεύτερο να αποτελεί σημείο συνάντησης για πολλά σκάφη σε καθημερινή βάση. Η πρόσβαση εδώ πραγματοποιείται τόσο από ξηράς, όσο και δια θαλάσσης με καΐκια ή θαλάσσια ταξί.

Αυτό που αξίζει κανείς να παρατηρήσει στην περιοχή η εκκλησία της Αναλήψεως που στέκει στη μέση του κόλπου από το 1853, η οποία στα μέσα του 19ου αιώνα λειτούργησε ως λοιμοκαθαρτήριο για τους ταξιδιώτες και τους ναυτικούς, λόγω των επιδημιών πανούκλας και χολέρας που είχαν ξεσπάσει στην Ευρώπη το 1837. Λίγα μέτρα πιο μακριά βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, δημοφιλής επιλογή για κοσμικούς γάμους.

Απολαύστε τα εντυπωσιακά πλάνα του Travel Inspiration από ψηλά και μαγευτείτε από την ομορφιά του τοπίου της Ζωγεριάς.