Μια γραφική και παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Πρέβεζας, μέσα στις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές και την πλούσια ιστορική παράδοσή της, έχει και κάτι ακόμα ως κερασάκι στην τούρτα του φυσικού της κάλλους.

Για την Πάργα ο λόγος με το νησιώτικο χρώμα και τη ρομαντική ατμόσφαιρά της, που πλάι στα παραδοσιακά σπίτια, τα λιθόστρωτα σοκάκια και το κάστρο της, έχει κι ένα νησάκι στην μπούκα του λιμανιού για να μην τη λησμονήσεις ποτέ!

Το Νησάκι της Παναγίας με την ομώνυμη εκκλησία και τα ερείπια ενός μικρού φρουρίου απέναντι ακριβώς από το ξακουστό θέρετρο κλέβει αναμφίβολα την παράσταση.

Πρόκειται για ένα όμορφο και κατάφυτο νησάκι που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι της Πάργας και αποκλείεται να μην το δεις.

Το ομώνυμο εκκλησάκι με το γραφικό καμπαναριό και τα τμήματα του μικρού κάστρου που έχτισαν οι Γάλλοι το 1808 σε καλεί στον κόσμο του, έναν κόσμο γαλήνης και ηρεμίας.

Προσφέροντας ταυτοχρόνως και μια εντελώς άλλη οπτική γωνία της Πάργας, την οποία μπορείς να θαυμάσεις σε όλη της την αμφιθεατρική μεγαλοπρέπεια να ανοίγεται με τα πολύχρωμα σπίτια της κάτω από το ενετικό κάστρο.

Το Νησάκι της Παναγίας είναι επισκέψιμο με καραβάκι ή ακόμα και με κολύμπι και σίγουρα θα ανταμείψει όποιον αποβιβαστεί στις ιστορικές πέτρες του.

Η πυκνή βλάστηση του μικρού νησιού έχει καλύψει τα απομεινάρια του γαλλικού κάστρου, σώζονται όμως ακόμα ο περίβολος, η πύλη και η πυριτιδαποθήκη του.

Το Νησάκι της Παναγίας χαρίζει άλλη μια νότα γραφικότητας στην Πάργα, έναν τόπο που καλεί σε εξερεύνηση…