Η είδηση ότι το σουβλάκι θα πάει στα 3 ευρώ από 1η Μαΐου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και όπως ήταν φυσικό στήθηκε ένα «πάρτι» στα social media

«Θα μας κάνετε ζητιάνους για ένα σουβλάκι», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι αναπολούν την εποχή της δραχμής και τα προϊόντα που μπορούσε να αγοράσει κανείς τότε με 1.000 δραχμές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστή η είδηση ότι το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει αυξήσεις έως κατά 15% στο αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων.

Ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Πολύζος το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ένα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει».

Δείτε τα καλύτερα tweets που κυκλοφορούν με το hashtag #τρια_ευρω_το_πιτογυρο