Το πιο συχνό πρόβλημα κάθε βραστήρα είναι η συσσώρευση αλάτων τα οποία κολλάνε παντού στο εσωτερικό του. Ακόμη και κάποια δυνατά καθαριστικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυνατές και δύσκολες περιπτώσεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα άλατα για αρκετές μέρες, μέχρι να συσσωρευτούν ξανά.

1. Βράστε νερό στον βραστήρα

Αφού βράσει ρίξτε μέσα φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί με την πρώτη φορά.

2. Μαγειρική σόδα

Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να ρίχνετε στο βραστήρα σας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (για περίπου 700 γρ. νερού) και να βράζετε το μείγμα. Αφήστε το φυσικό καθαριστικό να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε και ξεπλύνετε με καθαρό νερό τουλάχιστον 4 με 5 φορές πριν χρησιμοποιηθεί

Πολύ σημαντική πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν θα πρέπει ποτέ να βράζετε ξανά στον βραστήρα το νερό που έχετε ήδη βράσει μια φορά. Αν το κάνετε η σύσταση του νερού αλλοιώνεται και δημιουργούνται επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι το αρσενικό, τα νιτρικά και το φθόριο. Αυτές οι ουσίες είναι ιδιαίτερα τοξικές και καρκινογόνες όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.