Ο Troy Carter είναι πλέον ένας ζωντανός θρύλος τόσο της μουσικής σκηνής του Λος Άντζελες, όσο και της επενδυτικής, έχοντας βγάλει ταλέντα με τη σέσουλα και λεφτά με το τσουβάλι.

Όταν δεν ανακάλυπτε αστέρια όπως η Lady Gaga και η Meghan Trainor, ο Carter ήταν ο βασικός επενδυτής σε περισσότερες από 80 εταιρίες, μεταξύ αυτών η Uber, το Spotify και το Dropbox.

Ο ατζέντης και μεγαλοεπενδυτής μίλησε τον Δεκέμβριο στο συνέδριο Ignition της Νέας Υόρκης ως ιδιοκτήτης και αφεντικό της Atom Factory, του κολοσσού που αναζητεί ταλέντα, αλλά και ως ιδρυτικό στέλεχος της επενδυτικής Cross Culture VC.

Ο Carter αποκάλυψε πώς ακριβώς επιλέγει τις εταιρίες στις οποίες σκοπεύει να επενδύσει: αντί να αναζητεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε μια εταιρία, όπως οικονομικά μεγέθη και αναπτυξιακά σχέδια, αναρωτιέται απλώς «πώς θα μοιάζει το μέλλον;» της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Είπε ακόμα πως αυτός και η ομάδα του αφιερώνουν πολύ χρόνο αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες σε όλους τους εργασιακούς τομείς παντού στον κόσμο, ψάχνοντας εκείνους τους επιχειρηματίες που έχουν ήδη σκεφτεί ποια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον και έχουν «τη μοναδική ικανότητα να τα λύνουν…