Dara Khosrowshahi τον λένε, είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος της Uber και ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια που μετρά στις τάξεις της πετυχημένους ανθρώπους σε τόσους και τόσους κλάδους.

Ο Dara πήρε τα γκέμια της Uber το 2017 από τον ίδιο τον ιδρυτή της, Travis Kalanick, και κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να γίνει ένα από τα πιο καυτά ονόματα της Silicon Valley, ένας από τους πιο παινεμένους γενικούς.

Κι όμως, το μήλο για τον Khosrowshahi έπεσε κάτω από τη μηλιά, όπως περιγράφει το περιοδικό Fortune, καθώς τα αδέρφια, τα ξαδέρφια και οι θείοι του έχουν όλοι εντυπωσιακά επαγγελματικά επιτεύγματα να παρουσιάσουν.

Άλλοι διευθυντές και άλλοι ιδιοκτήτες εταιριών εκατομμυρίων, όλοι τους έχουν κάνει το Χάρβαρντ και Στάνφορντ οικογενειακή υπόθεση. Όσο για τον Dara, ήταν για 12 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Expedia, μετατρέποντας τη μικρή ιστοσελίδα στο μεγαλύτερο online ταξιδιωτικό πρακτορείο των ΗΠΑ, μετρώντας το 2016 έσοδα 8,7 δισ. δολαρίων!

Ο αδερφός του, Kaveh Khosrowshahi, είναι εκτελεστικός διευθυντής στην Allen & Company, τον επενδυτικό γίγαντα στον οποίο εργάζεται από το 1989. Ο άλλος αδερφός του, Mehrad Khosrowshahi, είναι CEO στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Confida Inc, παρέχοντας συμβουλές σε εταιρίες του δείκτη Fortune 500.

Ο Hassan Khosrowshahi, θείος του Dara, ήταν ιδιοκτήτης της καναδικής αλυσίδας ηλεκτρονικών Future Shop, την οποία απέκτησε η Best Buy το 2001 έναντι 432 εκατ. δολαρίων. Ο Hassan είχε μεταναστεύσει στον Καναδά το 1981 και πλέον είναι πρόεδρος της επενδυτικής Persis.

Ο Hadi Partovi, ξάδερφος του Dara, είναι γενικός διευθυντής του εκπαιδευτικού οργανισμού Code.org, έχοντας περάσει ως εκτελεστικός διευθυντής από τη Microsoft. Ο δίδυμος αδερφός του, Ali Partovi, είναι CEO της Neo, μιας συμβουλευτικής φίρμας του κλάδου των κατασκευών, έχοντας λειτουργήσει επίσης ως ένας από τους πρώτους επενδυτές σε «καταδικασμένες» προσπάθειες όπως το Facebook και το DropBox.

Ο άλλος ξάδερφος του Dara, Amir Khosrowshahi, ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας τεχνολογίας Nervana, την οποία πούλησε στην Intel το 2016 έναντι 400 εκατ. δολαρίων, και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Intel. Ένας ακόμα ξάδερφος, ο Farzad Khosrowshahi, ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τα Google Sheets, έχοντας περάσει από τις Lehman Brothers και JP Morgan!

Άλλος ξάδερφος πάλι, ο Darian Shirazi, ήταν ένας από τους πρώτους 10 υπαλλήλους του Facebook, ο οποίος είναι σήμερα ιδιοκτήτης της πετυχημένης εταιρίας λογισμικού Radius. Ο Dara έχει και μία ξαδέρφη, την Avid Larizadeh Duggan, που διευθύνει τον επενδυτικό βραχίονα της Google