Το να προσλάβει κανείς τον κορυφαίο αμερικανό αρχιτέκτονα να του χτίσει το σπίτι δεν έδειχνε απλώς πως έχεις λεφτά, αλλά και εκλεπτυσμένο γούστο.

Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Theodore A. Pappas όταν ήθελε να φτιάξει το σπιτικό του στο Σεν Λούις του Μιζούρι.

Το οποίο περιλήφθηκε μάλιστα στο μητρώο ιστορικών κτιρίων των ΗΠΑ από το 1979, μόλις 15 χρόνια μετά την αποπεράτωσή του!

Pappas House το λένε, ο Ράιτ το σχεδίασε μεταξύ 1955-1959, μετά την παραγγελία του Θεόδωρου δηλαδή, και χτίστηκε μάλιστα από το ζευγάρι (Theodore και Bette Pappas) με τη βοήθεια ντόπιων εργατών μεταξύ 1960-1964.

Είναι ένα από τα πλέον καταπληκτικά δείγματα της κατασκευαστικής νοοτροπίας του μεγάλου αρχιτέκτονα (Usonian Automatic), πώς μπορείς να χτίζεις ποιήματα δηλαδή με χαμηλό κόστος.

Το πεντάρι σπίτι είναι κατασκευασμένο από προκατασκευασμένα τσιμεντένια πάνελ που συναρμολογήθηκαν απλώς επιτόπου. Απ’ όπου προέρχεται εξάλλου και το «αυτόματο» της σχεδιαστικής φιλοσοφίας, ότι ο αγοραστής θα μπορούσε να το συναρμολογήσει μόνος στον χώρο του.

Το 1985 η Bette Pappas έγραψε μάλιστα ολόκληρο βιβλίο («No Passing Fancy») για το πώς έφτιαξαν το 214 τ.μ. σπίτι του Ράιτ στην έκταση των 3 στρεμμάτων τους. Ακόμα και τα υπέροχα έπιπλα είναι δημιουργίες του ίδιου του Ράιτ.

Το Pappas House παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια σε οικογενειακά χέρια και βγήκε πρόσφατα προς πώληση έναντι 1.070.000 ευρώ…