Εφτά από τους δέκα υποψήφιους για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και τη διαδοχή της Τερέζα Μέι θα συμμετάσχουν στην δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, καθώς τρεις δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το όριο των 17 τουλάχιστον ψήφων που απαιτούνταν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αποκλείονται η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων Άντρεα Λίντσομ, η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ ΜακΒέι και ο βουλευτής Μαρκ Χάρπερ, που έλαβαν 11, 9 και 10 ψήφους αντίστοιχα.

Πρώτος σε αυτή την αρχική ψηφοφορία, όπως αναμενόταν, είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με 114 ψήφους και ακολουθούν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.