Η Microsoft της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως το πείραμα με την 4ήμερη εβδομάδα που δοκίμασε πήγε κάτι παραπάνω από καλά.

Η παραγωγικότητα εκτοξεύτηκε κατά 40%, συγκεκριμένα!

Η μείωση της εργασιακής εβδομάδας κατά μία μέρα απέδωσε και με το παραπάνω, μας λέει ο τεχνολογικός κολοσσός, που καθιέρωσε πιλοτικά το μέτρο από το καλοκαίρι στο πλαίσιο μιας καλύτερης σχέσης εργασίας και ζωής.

Οι υπάλληλοι απέκτησαν πιο ευέλικτα ωράρια και τα γραφεία της Microsoft στην Ιαπωνία παρέμεναν κλειστά κάθε Παρασκευή του Αυγούστου. Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 39,9%.

Οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης έπαιρναν τη μέρα πληρωμένη άδεια, την ίδια ώρα που η εταιρία έριξε κατά πολύ τον χρόνο που ξοδευόταν στα meetings.

Η Microsoft δεν είναι η πρώτη εταιρία που πειραματίζεται με το τετραήμερο, ούτε η πρώτη που βρίσκει αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας όταν μειώνονται οι μέρες απασχόλησης.

Και δεν είναι μόνο το εργατικό δυναμικό που επωφελείται από την κοντύτερη εργασιακά βδομάδα, καθώς η Microsoft μας λέει πως πλήρωνε λιγότερα σε ρεύμα και άλλα λειτουργικά έξοδα γραφείου. Η κατανάλωση ρεύματος μειώθηκε κατά 23,1% και ο αριθμός των φωτοτυπιών/τυπωμένων σελίδων κατά 58,7%.