ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κλοπή βαρέως οπλισμού στη Λέρο: Γιατί δεν θα βρουν ποτέ την άκρη;

Κλοπή βαρέως οπλισμού στη Λέρο: Γιατί δεν θα βρουν ποτέ την άκρη;
Φωτογραφία από Daniel S. από το Pixabay

Όλα καλά κι όλα ωραία με τα περί «κόκκινου» συναγερμού που έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την αποκάλυψη της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τον Ναυτικό Σταθμό Λέρου. - Το ερώτημα είναι αν οι Αρχές θα καταφέρουν να βρουν την άκρη του νήματος - Σας δίνω την απάντηση: Από δύσκολο, έως αδύνατον.

Το περιστατικό είναι πολύπλοκο και προφανώς έχει σχέση με τρομοκρατία.

Το δύσκολο στην υπόθεση είναι ότι η τελευταία απογραφή είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2018, όταν παρέδωσε ο προηγούμενος αξιωματικός την αποθήκη πυρομαχικών στον αντικαταστάτη του. Υπάρχει δηλαδή ένα κενό, τουλάχιστον οκτώ μηνών.

Αυτό το χρονικό διάστημα είναι τεράστιο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν γίνει πολλά, τα οποία να μην έγιναν αντιληπτά.

Θα μου πείτε ότι εκτός από τις απογραφές, θα έπρεπε να γίνονται και καταγραφές ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Εντάξει. Στην Ελλάδα ζούμε. Η θεωρία απέχει πολύ από την πραγματικότητα και την πράξη. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Λέρος - κλοπή οπλισμού: «Άρωμα» τρομοκρατίας βλέπουν οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές

Όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί το περιστατικό είναι πιο σοβαρό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί και δεν περιορίζεται σε κάποια λάθος απογραφή υλικού.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έσπευδε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εκδώσει ανακοίνωση, αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την απώλεια υλικού.

Έτσι, οι αρχές εκτός από το σενάριο της κλοπής έκ των έσω εξετάζουν και άλλα δυο σενάρια σύμφωνα με την Καθημερινή: να έγινε η κλοπή από πρόσωπα που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι οι δράστες να εδρεύουν σε κάποια άλλη χώρα.

Οι δράστες πάντως δεν πήραν το πολεμικό υλικό στα «τυφλά», αλλά φαίνεται να είναι γνώστες του ανορθόδοξου πολέμου και του σχεδιασμού επιχειρήσεων των ειδικών δυνάμεων.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλα στρατόπεδα και ποτέ δεν βρέθηκε άκρη... Εκ των υστέρων απλά διαπιστώθηκε ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτά που λείπουν από την Λέρο προς το παρόν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα...

Όπως δεν σημαίνει τίποτα η εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής στις έρευνες.

Πρακτικά, η αντιτρομοκρατική δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο για το περιστατικό στη Λέρο.

Το θέμα θα το χειριστεί ο στρατός.

Και άκρη δεν θα βρει διότι το υλικό έχει κάνει φτερά και έχει κρυφτεί εδώ και οκτώ μήνες.

Ακόμη κι αν βρουν υπόπτους, δεν υπάρχει απτό αποδεικτικό υλικό (κάμερες, αποτυπώματα κλπ).

Η δουλειά έχει γίνει «χειρουργικά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr