ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίμωλος δεν είναι μόνο για μια μέρα (photos)

Η Κίμωλος δεν είναι μόνο για μια μέρα (photos)

Οι περισσότεροι την έχουν επισκεφθεί σε μονοήμερη εκδρομή, από τη γειτονική Μήλο. Όμως η Κίμωλος μπορεί να σας φιλοξενήσει για περισσότερες μέρες αρκεί να μην αποζητάτε κοσμική ζωή και πολυτέλειες.

Το νησί της Κιμώλου είναι το καταφύγιο των εναλλακτικών και όσων αγαπούν τις Κυκλάδες πριν την ανάπτυξη. Οι παραλίες της θα σας ανταμείψουν. Τα Πράσα στα βορειανατολικά είναι μια από τις πιο όμορφες των Κυκλάδων με το τοπίο της που είναι σχεδόν σεληνιακό και διαθέτει οργανωμένο κομμάτι με ξαπλώστρες και beach bar.

Η Αλυκή, η Μπονάτσα και το Καλαμίτσι βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού και είναι επίσης συμπαθείς, μεγάλες και χωρίς οργανωμένο τουρισμό. Στα βόρεια θα βρείτε τις παραλίες Σούφι, Μοναστήρια και την εξωτική σπηλιά στον κάβο της Γερακιάς, τις οποίες όμως μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο με καραβάκι.

Το Χωριό είναι ο κεντρικός οικισμός του νησιού και ουσιαστικά τον μοναδικό, γιατί όλοι οι υπόλοιποι που θα βρείτε στις διαδρομές που θα κάνετε είναι κατοικίσιμοι μόνο το καλοκαίρι. Εκεί θα πιείτε ποτό, εκεί θα φάτε, εκεί θα κόψετε βόλτες και θα χαθείτε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα θα το ευχαριστηθείτε κιόλας.

Σχετικές ειδήσεις