TRAVEL

Οι τρεις πιο όμορφοι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα - Εσύ ποιον θα επισκεφτείς;

Οι τρεις πιο όμορφοι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα - Εσύ ποιον θα επισκεφτείς;

Σχεδιάζεις μία εξόρμηση στη φύση ένα Σαββατοκύριακο του Φθινοπώρου και δεν ξέρεις πού να πας. 

Η ελληνική επαρχία είναι ακόμα πιο όμορφη το Φθινόπωρο και σας καλεί να την επισκεφτείτε

Ελάτε να γνωρίσουμε τρεις από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς:

Δημητσάνα – Αρκαδία

H Δημητσάνα είναι ένας οικισμός με πανέμορφα πετρόχτιστα αρχοντικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι αναστηλωμένα σήμερα. Ο οικισμός αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας και ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του ταυτότητα.

Στην ευρύτερη περιοχή σημαντικά αξιοθέατα είναι η παλαιά και νέα Μονή Φιλοσόφου καθώς και η Μονή Προδρόμου που βρίσκονται στο εσωτερικό του φαραγγιού του Λούσιου.

Τσεπέλοβο - Ιωάννινα

Στα απότομα βράχια της γρανιτένιας οροσειράς της Τύμφης βρίσκεται το Τσεπέλοβο. Θεωρείται το αγαπημένο χωριό των φυσιολατρών και των περιπατητών.

Οι ντόπιοι το αποκαλούν «αετοφωλιά του Ζαγορίου». Σίγουρα δεν θα μετανιώσετε για την επιλογή σας.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τρία μικρά, γραφικά χωριά, σκαρφαλωμένα στις βορειοανατολικές πλαγιές της Ζήριας, σε 1.000 μ. υψόμετρο. Τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν κορυφαίο προορισμό για το Φθινόπωρο.

Στα Κάτω Τρίκαλα, ο επισκέπτης μπορεί να δει τον εντυπωσιακό ναό του Αγ. Δημητρίου, που χρονολογείται γύρω στο 1697, με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες.

Στα Μεσαία Τρίκαλα, μπορεί να συνεχίσει με την επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700, από το μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Νοταρά.