TRAVEL

Οίτυλο: Απόδραση στο πιο μαγευτικό μέρος της Ελλάδας

Οίτυλο: Απόδραση στο πιο μαγευτικό μέρος της Ελλάδας

Ένας θησαυρός στην Μάνη, σε περιμένει να τον ανακαλύψεις.

Η Μάνη είναι μία περιοχή με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Άγονη και άγρια από τη μία πλευρά, γραφική και παραμυθένια από την άλλη, δίνει πολλούς λόγους στους ταξιδιώτες να την ερωτευτούν και να επιστρέφουν πάντα σε αυτή.

Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και το Οίτυλο, ένα από τα γραφικά χωριά της Μάνης που έχει κερδίσει τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους ταξιδιώτες. Είναι γνωστό άλλωστε ότι εκτός από πόλος έλξης τουριστών, η περιοχή έχει σταθεί η αφορμή για να ζήσουν μόνιμα στην Ελλάδα άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Αν όμως δεν θέλεις να απομονωθείς, μπορείς πάντα να επιλέξεις ως μέρος διαμονής τη μεγαλόπρεπη Αρεόπολη. Οι Μανιάτες έχουν να υπερηφανεύονται για την αντίστασή τους στα χρόνια της Τουρκοκρατίας – μία περηφάνια που φαίνεται να έχει περάσει στο DNA των νεότερων γενιών.

Εκτός από τις βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια, επιβάλλεται να εξερευνήσεις και τις ταβέρνες. Η περιοχή φημίζεται για την υπέροχη κουζίνα της, με παραδοσιακά πιάτα και λιχουδιές όπως το σύγκλινο, τα μακαρόνια με την καψαλισμένη μυζήθρα, τον μπαρδουνιώτικο κόκορα, τον καγιανά, τις δίπλες και τις λαλαγγίδες. Μιας και η Πελοπόννησος είναι γνωστή για το καλό της λάδι και τα πορτοκάλια, μην αμελήσεις να τιμήσεις δεόντως και τα δύο.

Είτε επιλέξεις το Οίτυλο είτε την Αρεόπολη, οι επιλογές για κοντινές εξορμήσεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, με πρώτη στη λίστα τα Σπήλαια του Διρού. Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά ένα από τα πιο ωραία σπήλαια του κόσμου, με σταλαγμίτες και σταλακτίτες που προκαλούν δέος. Η Μάνη είναι γεμάτη με ιστορικές εκκλησίες και πύργους, αλλά αν θέλεις πραγματικά να κάνεις βουτιά στο πολύ μακρινό παρελθόν, δεν έχεις παρά να φτάσεις μέχρι την Πύλη του Άδη. Πρόκειται για το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρίσκεται το πέρασμα από όπου οι ψυχές έκαναν τη μετάβαση στον Κάτω Κόσμο. Η θέα κόβει την ανάσα.

Μπορεί ο καιρός να μην επιτρέπει τις βουτιές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει μία βόλτα στα παραθαλάσσια χωριά, όπως το Λιμένι ή ένα tour στα γραφικά χωριά του Γερολιμένα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Δεν θα πάνε στον Κορυδαλλό οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Σχετικές ειδήσεις