TRAVEL

Ελλάδα: Ιδανικές παραλίες για παιδιά

Ελλάδα: Ιδανικές παραλίες για παιδιά

Ποιες παραλίες της Ελλάδας ενδείκνυνται για μικρά παιδιά; - Τα κουβαδάκια τους και ώρα για θάλασσα!

Αν δυσκολεύει πολλούς από εμάς η αναζήτηση της ιδανικής παραλίας, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι όταν η παρέα απαρτίζεται και από λιλιπούτειους κολυμβητές!
Στην Ελλάδα, έχουμε ποικιλία από παραλίες και ακτές... βοτσαλωτές, αμμουδερές, με βράχια και χωρίς!

Οι βασικές προϋποθέσεις για να θεωρηθεί μια παραλία κατάλληλη για μικρά παιδιά, είναι φυσικά το πόσο καθαρή είναι, πόσο προσβάσιμη και αν έχει χώρο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδάκια θα φέρουν μαζί τους ότι κουβαδάκι έχουν προμηθευθεί.

Έτσι, αν μια παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να κατέβει κανείς 500 μέτρα για να φτάσει στη θάλασσα, έχοντας στον ώμο φτυάρια, σωσίβια και μπρατσάκια, τότε θεωρείται κατάλληλη για μικρά παιδιά.

Επίσης, θα πρέπει να έχει αμμουδιά, ώστε τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα στην άμμο, να είναι σχετικά απάνεμη και με σχετικά χλιαρά νερά.

Εμείς συγκεντρώσαμε παραλίες από όλη την Ελλάδα που θα σας διευκολύνουν πολύ!

Γέρακας, Ζάκυνθος

Απαλή χρυσαφένια αμμουδιά, καταπληκτικά νερά και ευκαιρίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα πιτσιρίκια, που μπορούν εδώ να μάθουν τα πάντα για τα χελωνάκια Caretta Caretta. Σημειώστε ότι στις 19.00 η παραλία κλείνει, για να αφήσει τα συμπαθή τετράποδα στην ησυχία τους.

Στούπα, Μεσσηνία

Ρηχά κρυστάλλινα νερά, φανταστική αμμουδιά, οργάνωση που εγγυάται ότι δεν θα σας λείψει τίποτα.

Ελαφονήσι, Κρήτη

e94da0768997e4d02c1443c4fbff7c04

Πιθανότατα τα πιο ρηχά και πιο ζεστά νερά που θα βρείτε σε ελληνική παραλία. Έχει άπλετο χώρο για να παίξουν τα παιδιά, στα συν υπολογίστε το τοπίο που απλά είναι εξωπραγματικό.

Αρίλλας, Θεσπρωτία

Πολύ κοντά στα Σύβοτα, η παραλία του Αρίλλα είναι απάνεμη και οργανωμένη, με ψιλή άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά. Διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και παιχνίδια θαλάσσης.

Άβυθος, Κεφαλλονιά

Avithos beach just 1.4kms from the apartments

Τα ρηχά νερά της είναι ιδανικά για τα μακροβούτια των μικρών κολυμβητών. Διαθέτει, επίσης, φανταστική αμμουδιά που απλώνεται σε μήκος 600 μέτρων, και υποδομή που περιλαμβάνει ναυαγοσώστη, ντους, τουαλέτες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνα και εστιατόρια.

Διαβάστε επίσης:

Αναφιώτικα: Ένα «νησί» στο κέντρο της Αθήνας (video+photos)

Καστροπολιτείες της Ελλάδας, ξακουστές στον κόσμο όλο...