TRAVEL

Ταξίδεψε για μια βδομάδα μόνο με ένα σάκο πλάτης

Ταξίδεψε για μια βδομάδα μόνο με ένα σάκο πλάτης
Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στις πραγματικές ανάγκες του ταξιδιού σου χωρίς να σου λείψει τίποτα.
Pixabay

Υπάρχει λόγος να πληρώσεις ακριβά εισιτήρια μόνο και μόνο για να πάρεις μια βαλίτσα; Μάλλον όχι. 

Επιπλέον, με τις αεροπορικές να βγάζουν προσφορές τις τελευταίας στιγμής καλό θα ήταν να τις εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να κινδυνεύεις από επιπλέον χρεώσεις.

Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στις πραγματικές ανάγκες του ταξιδιού σου χωρίς να σου λείψει τίποτα.

  1. Να είσαι ρεαλιστής

Άσε το άγχος στην άκρη και σκέψου λογικά. Σε διακοπές άλλωστε θα είσαι και αν τύχει μια επίσημη εμφάνιση σίγουρα θα μπορέσεις να βρεις μια λύση της στιγμής.

Διάλεξε ρούχα που μπορούν συνδυαστικά να φορεθούν σε κάθε περίπτωση. Και τα παπούτσια που σου αρέσουν άστα σπίτι. Άλλωστε ούτε τώρα τα φοράς συχνά καθώς δεν είναι άνετα. Επέλεξε εκείνα που σε βολεύουν και θα είσαι μια χαρά.

  1. Επέλεξε το σωστό σάκο

Είναι αυτονόητο πως ένας μεγάλος σάκος θα σε βοηθήσει. Όμως οι διαστάσεις που μπαίνουν στην καμπίνα είναι περίπου 52x45x25 εκατοστά. Το αν θα είναι σάκος πλάτης ή τροχήλατη βαλίτσα έχει να κάνει αποκλειστικά με το στυλ σου.

  1. Δώσε σημασία στο βάρος

Δεν είναι μόνο οι διαστάσεις αλλά και το βάρος της αποσκευή που θα πρέπει να σε νοιάζει. Διάλεξε εκείνα τα ρούχα που δεν είναι βαριά αλλά κάνουν τη δουλειά τους.

Άσε το βαρύ παλτό που πιάνει και χώρο. Πάρε ένα μικρό μπουφάν. Και θα ζεσταθείς και χώρο θα κερδίσεις. Στο εμπόριο υπάρχουν και ρούχα που έχουν σχεδιαστεί για τις ανάγκες των ταξιδιωτών τα οποία εκτός από ελαφριά διπλώνονται έτσι ώστε να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο.

  1. Κάντα ρολό

Άρχισε να τυλίγεις τα ρούχα σου σε ρολά. Και δεν θα ταλαιπωρηθούν και θα εκπλαγείς από το πόσο ευκολότερα θα τα τοποθετήσεις στην αποσκευή σου. Εκμεταλλεύσου κάθε διαθέσιμο χώρο επιλέγοντας τι θα βάλεις που.

  1. Αξιοποίησε τη δεύτερη τσάντα σου

Εκτός της αποσκευής οι περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν και μια μικρότερη τσάντα πχ του υπολογιστή σου. Εκεί μπορείς να βάλεις κάποιο βιβλίο ή αντικείμενα όπως το πορτοφόλι και το κινητό. Με λίγη προσπάθεια χωρούν ακόμα και κάποια ρούχα.

  1. Φόρεσε τα μεγάλα ρούχα

Όποιο ρούχο θες οπωσδήποτε να πάρεις μαζί αλλά είναι πολύ μεγάλο ή βαρύ, φόρεσέ το! Ακόμα και αν δεν ταιριάζουν. Τώρα θέλουμε να κάνουμε την δουλειά μας όχι πασαρέλα!

  1. Αντικατέστησε τα υγρά με στερεά

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Θυμήσου πως στην καμπίνα υπάρχουν περιορισμοί στα υγρά. Φτιάξε μικρά μπουκαλάκια με τα προϊόντα που θες σε ποσότητα τέτοια που να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Και εκείνα που μπορούν να αντικατασταθούν σε στερεά προϊόντα, αντικατέστησε τα.

  1. Κάνε αγορές στον προορισμό σου

Και αν ξεχάσεις κάτι δεν έγινε τίποτα. Βγες για αγορές στον προορισμό σου. Ίσως να βρεις αυτά που θες και σε καλύτερες τιμές. Και θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας μιας άλλης χώρας. Προσοχή όμως στις ποσότητες. Γιατί θα πρέπει να κάνεις και το ταξίδι της επιστροφής.

Σχετικές ειδήσεις