ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Σαράντος Ευσταθόπουλος- «Ιστορική ευκαιρία η εκλογή Πειραιώτη Περιφερειάρχη Αττικής»

Εκλογές 2019: Σαράντος Ευσταθόπουλος- «Ιστορική ευκαιρία η εκλογή Πειραιώτη Περιφερειάρχη Αττικής»

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος είναι Μαθηματικός, Εκδότης του μεγαλύτερου ΜΜΕ του Πειραιά www.PiraeusPress.gr και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» με τον Γιώργο Πατούλη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σαράντος Ευσταθόπουλος στο Newsbomb.gr, με αφορμή τις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές στην Αττική.

image6.jpeg
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Ιστορική ευκαιρία η εκλογή Πειραιώτη Περιφερειάρχη Αττικής - Ο Πειραιάς δε θα είναι πια στη σκιά των Αθηνών»
  • Άραγε ο Πειραιάς, το Μεγάλο Λιμάνι, αποτελεί κ. Ευσταθόπουλε ένα ακόμα προάστιο των Αθηνών ή έχουμε λάθος αντίληψη οι μη Πειραιώτες;

Μου αρέσει που ξεκινάμε δυναμικά τη συνέντευξη, γιατί πραγματικά εντοπίσαμε τον πυρήνα του προβλήματος, που ευθύνεται για τη γενικότερη στασιμότητα των τελευταίων δεκαετιών στον Πειραιά.

Ότι δηλαδή, όλοι οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες αντιμετώπισαν τον Πειραιά και τους όμορους Δήμους, ως ένα «χωριουδάκι» - μικρό προάστιο των Αθηνών!

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι ο αυριανός Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, έχοντας περάσει τα παιδικά του χρόνια στην όμορφη γειτονιά των Ταμπουρίων.

Επιπροσθέτως, ο Πειραιάς είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και βασική πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας, μαζί με τις «γειτονιές του», τη Νίκαια, το Ρέντη, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τον Κορυδαλλό και το Πέραμα, αποτελεί ένα σημαντικό τροφοδότη της ελληνικής οικονομίας, που στηρίζεται στο φιλότιμο και την εργατικότητα των κατοίκων του.

Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός των ανωτέρω συνηγορεί στο γεγονός ότι ο Πειραιάς θα αποκτήσει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει και τον οποίο άλλωστε κατείχε διαχρονικά στην ελληνική ιστορία.

Ο Πειραιάς, με Πειραιώτη Περιφερειάρχη δε θα είναι πια στη σκιά των Αθηνών!

Και για να συμβεί αυτό, να είστε βέβαιος ότι θα συνδράμω κι εγώ προσωπικά με όλες τις ταπεινές μου δυνάμεις!

1-7.jpg
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Ιστορική ευκαιρία η εκλογή Πειραιώτη Περιφερειάρχη Αττικής - Ο Πειραιάς δε θα είναι πια στη σκιά των Αθηνών»
  • Οι καλά γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά του Πειραιά σας κατατάσσουν στα φαβορί για εκλογή. Πού πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να φανείτε χρήσιμος ως εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη;

Οι καλά γνωρίζοντες γνωρίζουν αυτά που γνωρίζουν. Εγώ θα σας πω αν όντως ήμουν φαβορί... μετά το άνοιγμα της κάλπης! (Γέλια)

Είναι γεγονός ότι αν και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τα κοινά - παράλληλα με την έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ως ελεύθερου επαγγελματία - νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ να προσφέρω στον Πειραιά και τους συμπολίτες μου.

Γνωρίζω σε αρκετά καλό βαθμό τα αυτοδιοικητικά, αφού έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και Αντιδήμαρχος Πειραιά, ενώ παράλληλα έχω τη θέληση, την εμπειρία και τη διάθεση - καθώς δε μας έχουν πάρει και τα χρόνια - να ακολουθήσω τους έντονους ρυθμούς στους οποίους κινείται ο Γιώργος Πατούλης.

Εκείνος είναι άλλωστε που θα κρίνει σε ποιον τομέα θα φανούμε χρήσιμοι όλοι εμείς οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του, βάσει βιογραφικών, διαδρομής, εμπειριών, τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, αλλά πρωτίστως βάσει των αναγκών και προτεραιοτήτων που ο ίδιος θα θέσει ως εκλεγμένος πλέον Περιφερειάρχης Αττικής.

  • Σε κάθε εκλογική διαδικασία όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο της εκλογής σας. Στην περίπτωση όμως που δεν εκλεγείτε τι συμβαίνει; Θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου για εσάς;

Επειδή είμαι φανατικός οπαδός της κοινής λογικής ως μαθηματικός, θα σας απαντήσω θαρρώ ξεκάθαρα και κατανοητά.

Σε ποιον δεν αρέσει να κερδίζει; (Γέλια)

Κατά συνέπεια σαφώς και επιθυμώ την εκλογή πρωτίστως του συνδυασμού και παραλλήλως τη δική μου.

Εάν δεν εκλεγώ όμως δε θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου για εμένα.

Πολύ απλά γιατί δεν ανήκω στην κατηγορία των επαγγελματιών πολιτικών.

Δόξα τω Θεώ έχω τη δουλειά μου, ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, δραστηριοποιούμαι ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, έχω αρκετά ενδιαφέροντα πέραν της πολιτικής, έχω την οικογένεια και τους φίλους μου, έχω δηλαδή μια υγιή και φυσιολογική ζωή που δεν εξαρτάται από την ενασχόλησή μου με τα κοινά.

Η ενασχόλησή μου αυτή, όσο κι αν ακουστεί περίεργο ή ρομαντικό ή χιλιοδιατυπωμένο, καλύπτει μια εσωτερική μου ανάγκη για προσφορά προς τον διπλανό μου, για την πόλη που γεννήθηκα και εξακολουθώ να ζω, για τους δικούς μου ανθρώπους (φίλους, γνωστούς και συγγενείς).

Το κάνω γιατί αυτό με κάνει να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου, κι ας το πληρώνω ακριβά καμιά φορά! (Γέλια)

3-10.jpg
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Ιστορική ευκαιρία η εκλογή Πειραιώτη Περιφερειάρχη Αττικής - Ο Πειραιάς δε θα είναι πια στη σκιά των Αθηνών»
  • Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Πειραιώτες, δυο μέρες πριν τις εκλογές;

Πολλοί Πειραιώτες με γνωρίζουν μέσω του www.PiraeusPress.gr.

Γνωρίζουν δηλαδή τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύω.

Γνωρίζουν την παθολογική μου αγάπη για τον Πειραιά.

Αγάπη που υπερβαίνει κόμματα, χρώματα, ιδεολογίες και ιδεοληψίες.

Θα τους έλεγα λοιπόν ξανά ότι έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία για τον Πειραιά.

Να εκλέξουμε για πρώτη φορά Πειραιώτη Περιφερειάρχη Αττικής, τον Γιώργο Πατούλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ευρύτερο Πειραιά.

Ας μην αφήσουμε ακόμα μια ευκαιρία λοιπόν να πάει χαμένη.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους Πειραιώτες, στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία για τον Πειραιά.

Με τον Πειραιώτη Γιώργο Πατούλη κάνουμε πράξη τη Νέα Αρχή για τον Πειραιά και την Αττική!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε την Κυριακή 26/05/2019 στις Ευρωεκλογές;

Ευρωεκλογές 2019 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Βόρεια Ελλάδα θα «μιλήσει» στις κάλπες

Σχετικές ειδήσεις