ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Αυτοί είναι όλοι οι νέοι δήμαρχοι στην Αττική

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Αυτοί είναι όλοι οι νέοι δήμαρχοι στην Αττική
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
EUROKINISSI

Στα «γαλάζια» ντύθηκε η Αττική και σε επίπεδο δήμων καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλέγει 13 δημάρχους που έχουν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας έναντι μόλις τριών που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ

Από την κυβέρνηση στηρίζονται οι επανεκλεγέντες:

  • Στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα με τον Χρήστο Βρεττάκο με 66,55%
  • Στη Νίκαια-Άγιο Ιωάννη Ρέντη με τον Γεώργιο Ιωακειμίδη με 64,88% (στο 100%)
  • Στο Χαλάνδρι με τον Σίμο Ρούσσο με 52,67%

Στο Δήμο Σαρωνικού εκλέγεται ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με τη Ρένα Δούρου Πέτρος Φιλίππου ο οποίος ήταν όμως ανεξάρτητος υποψήφιος. Και ο νυν δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης φαίνεται πως επανεκλέγεται ο οποίος «ανήκει» στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ανεξάρτητος στην αναμέτρηση.

Συνολικά 32 είναι οι νυν δήμαρχοι που επανεκλέγονται.

Δείτε τους νέους δήμαρχους που εκλέγονται στην Αττική και τα ποσοστά που έλαβαν αναλυτικά:

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης προηγείται με 65,95%.

Νωρίτερα από τη Νέα Δημοκρατία εξέφραζαν την αισιοδοξία τους σημειώνοντας πως το κόμμα θα κατορθώσει να περάσει ακόμη και τον πολύ υψηλό πήχη που είχε ήδη από το 2014 καθώς, όπως σημείωναν, τότε οι «γαλάζιοι» είχαν κερδίσει 8 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής σχολίαζαν πως «είναι επίσης η πρώτη φορά που η ΝΔ έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να κερδίσει την περιφέρεια Αττικής. Η τελευταία φορά που είχε κερδίσει το λεκανοπέδιο Αττικής σε αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν το 1998 -δηλαδή πριν από 21 ολόκληρα χρόνια- με τη νίκη του προερχόμενου από την Αριστερά Θεόδωρου Κατριβάνου για την Υπερνομαρχία. Σε όλες τις επόμενες αναμετρήσεις (2002, 2006, 2010, 2014) η ΝΔ είχε ηττηθεί, ενώ το 2014 δεν είχε περάσει καν στο Β' γύρο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019