ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο Γρ. Τσιρώνης ήταν ο ένοικος του κρησφύγετου των «Ληστών του Διστόμου» στα Άνω Λεχώνια

Ο Γρ. Τσιρώνης ήταν ο ένοικος του κρησφύγετου των «Ληστών του Διστόμου» στα Άνω Λεχώνια

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν το δεύτερο κρησφύγετο των «ληστών του Διστόμου» στην περιοχή Άνω Λεχώνια, μέσω ενός σημειώματος που βρήκαν στο σπίτι της συμμορίας στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.

Όπως διαπιστώθηκε το σπίτι το είχε νοικιάσει πριν από περίπου δύο χρόνια με πλαστή ταυτότητα που έγραφε τα ψεύτικα στοιχεία Δημήτρης Ζέρβας, ο καταζητούμενος ληστής Γρηγόρης Τσιρώνης.

Ο 37χρονος αντιεξουσιαστής έμενε στο σπίτι μαζί με τη σύντροφο του από τη Σλοβακία και το κοριτσάκι τους, που έφυγαν από την περιοχή αρκετό καιρό πριν από τον εντοπισμό της μονοκατοικίας από την Aντιτρομοκρατική.

Στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού ο Τσιρώνης είχε πει ότι ήταν ιδιοκτήτης ταξί και ότι είχε βαρεθεί τη ζωή στην Αθήνα και έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στην επαρχία με την οικογένεια του.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνεχίζουν την έρευνα στο σπίτι έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής χρήματα, περίπου 20.000 ευρώ τα οποία προέρχονται πιθανότατα από ληστείες της συμμορίας, ένα φορητό υπολογιστή και σχεδιαγράμματα από πιθανούς στόχους.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι ληστές του Διστόμου είχαν στην ευρύτερη περιοχή κι άλλα κρησφύγετα που τα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια για τις ληστρικές επιδρομές.

Οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες για τη σύλληψη του διαβόητου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, του Γιώργου Πετρακάκου ο οποίος είχε κάνει ληστείες με τον Νίκο Μαζιώτη, αλλά και στον εντοπισμό μιας γυναίκας η οποία επισκεπτόταν συχνά το κρησφύγετο της συμμορίας και είχε πάρει μέρος σε ληστείες, όπως αυτή σε τράπεζα στις Σπέτσες πριν από τρία χρόνια.

Τις επόμενες ώρες η αστυνομία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τον οπλισμό που βρέθηκε στη Νέα Αγχίαλο, αλλά και την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Τσιρώνης.

Σχετικές ειδήσεις