ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλκιδική: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το συζυγοκτόνο – Είχε σχεδιάσει το άγριο έγκλημα

Χαλκιδική: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το συζυγοκτόνο – Είχε σχεδιάσει το άγριο έγκλημα

Προετοιμασμένος πήγε στο σπίτι της Λέλας Μαυρομάτηστην Ορμύλια Χαλκιδικής, ο πρώην σύζυγός της καθώς σύμφωνα με την αστυνομία είχε επάνω του 3.500 ευρώ και τρόφιμα.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Εκείνος, υποστηρίζει ότι το έγκλημα ήταν μια «κακιά στιγμή» όμως τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, αποδεικνύουν το αντίθετο και στην ουσία «δείχνουν» ότι ο Κλοντ Τζέιμς Λέσι είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του, ανήμερα των Θεοφανείων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση δηλώνουν ότι «ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις... σχεδιάσει κάτι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο συζυγοκτόνος είχε στο σακίδιο πλάτης και κάποια τρόφιμα, ένα ακόμη δείγμα του δολοφονικού σχεδίου σε συνδυασμό με την αρπαγή του 5χρονου Φοίβου.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ενδείξεις, οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Λέσι ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για τη φυγή του στην Αλβανία.

Σε ποιούς στράφηκε ο Λέσι για βοήθεια

Το σχέδιό του χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε, είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον εξυπηρετήσει.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκλείσουν τη διαφυγή του από το νομό Χαλκιδικής, όπως διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα και τη δική του κατάθεση.

Ο συζυγοκτόνος θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη στον ανακριτή και έως εκείνη την ώρα κρατείται μόνος του σε ένα κελί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο Λέσι ζήτησε να μιλήσει με συγκεκριμένο δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να είχε υπερασπιστεί το συζυγοκτόνο σε παλαιότερες υποθέσεις, που είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών, αυτή τη φορά αρνήθηκε να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο που θα τον αναλάβει.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία να επικοινωνήσουν. Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε χθες όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι’ αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στη διαφυγή».

Την ίδια ώρα, ο μικρός Φοίβος παραμένει στο νοσοκομείο Πολυγύρου, με συμπτώματα αφυδάτωσης, ενώ είναι πολύ ταλαιπωρημένος, καθώς επί 18 ημέρες κοιμόταν σε καλύβες και χωράφια.

Σύμφωνα με το Mega, όταν ο μικρός πήγε στο νοσοκομείο είπε στη γιαγιά του ότι ήθελε να κοιμηθεί, γιατί τόσες ημέρες δεν κοιμόταν καλά τα βράδια, καθώς κρύωνε.

Αργότερα ζήτησε να ζωγραφίσει, και σε ένα χαρτί σχεδίασε έναν Πήγασο για τον αδελφό του, σε ένα άλλο ένα καρότο για τον παππού του και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για τον εαυτό του. Θέλησε να κάνει ακόμα μια ζωγραφιά για να την δωρίσει στην γιαγιά του.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Σχετικές ειδήσεις