ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις διακινητών και μεταναστών σε Φλώρινα και Καστοριά

Συλλήψεις διακινητών και μεταναστών σε Φλώρινα και Καστοριά

Στη σύλληψη πέντε διακινητών, που σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις επιχείρησαν να «βγάλουν» παράνομα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα συνολικά 12 πρόσφυγες ή μετανάστες με προορισμό άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στη δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικότερα, σε περιοχή της Καστοριάς οι άνδρες της ομάδας Πρόληψης Εγκληματικότητας έκαναν σήμα σε βαν για να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Όμως, ο οδηγός του οχήματος, ηλικίας 41 ετών, ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής αποβίβασε τα άτομα που μετέφερε, και λίγο αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και τις καταθέσεις των συλληφθέντων, ο αλλοδαπός είχε νοικιάσει το βαν και μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής τους οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 19 έως 38 ετών, προς συγκεκριμένο σημείο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό την έξοδό τους από την χώρα.

Την ίδια χρονική στιγμή, σε άλλο σημείο, στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, οι άνδρες της αστυνομίας ακινητοποίησαν δύο ΙΧ και σε έλεγχο που ακολούθησε διαπίστωσαν ότι το ένα, με τρεις Έλληνες επιβαίνοντες, ήταν προπομπός, ενώ το δεύτερο, που ακολουθούσε, εκτός από τον Έλληνα οδηγό του, μετέφερε τέσσερις πρόσφυγες, ηλικίας από 27 έως 31 ετών, προς τα σύνορα, με σκοπό την έξοδο τους από την χώρα.

Για την περίπτωση της Καστοριάς κατασχέθηκαν το βαν, 12 κινητά τηλέφωνα, 16 κάρτες SIM και το χρηματικό ποσό των 4.385 ευρώ, ενώ στην περίπτωση της Φλώρινας κατασχέθηκαν δύο ΙΧ, 10 κινητά τηλέφωνα και 2.500 ευρώ.

Την έρευνα διεξάγουν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και Κρυσταλλοπηγής αντίστοιχα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες: Αυτό είναι το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - Όλες οι αλλαγές

Θρίλερ με το πτώμα δικηγόρου που βρέθηκε στα Τουρκοβούνια (pics&vid)

Έλληνας ο κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ (vid)

Σχετικές ειδήσεις