Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Αττική – Ζωγράφος: «Η ξεφτίλα δεν έχει προηγούμενο»

Newsbomb

«Είναι συκοφαντία όλο αυτό», δήλωσε ο 40χρονος ζωγράφος μιλώντας για την υπόθεση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η φωτογράφιση της 18χρονης ήταν μέρος ενός εικαστικού πρότζεκτ και ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα δεν του είχε πει την πραγματική της ηλικία. Μάλιστα, ο γνωστός ζωγράφος είπε πως «η ξεφτίλα αυτή δεν έχει προηγούμενο» και ότι έχει καταστραφεί η καριέρα του. Ο 40χρονος είπε πως δεν γνωρίζει τον 67χρονο μουσικό και ότι η Αστυνομία έχει κάνει λάθος στην έκθεση της στον Εισαγγελέα και ότι «αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από το πουθενά».

Ο 40χρονος ζωγράφος που κατηγορείται είχε σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, είχε πάρει υποτροφίες, είχε επιμεληθεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, ενώ το 2008 είχε βραβευθεί για το έργο του.

Τι γνωρίζουμε για την υπόθεση – Πώς «ψάρευαν» τα κορίτσια

Δύο άτομα που δηλώνουν καλλιτέχνες, ένας ζωγράφος 40 ετών και ένας μουσικός 67 ετών, καθώς και μια 40χρονη, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (22/04), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής κατηγορούμενοι για παιδική πορνογραφία.

Σε αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί, με την παρουσία της εισαγγελέως Ανηλίκων, σε τρεις χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ ο 40χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 40χρονη ήταν φίλη του 67χρονου και προσέγγιζε αρχικά κυρίως ανήλικες κοπέλες σε καφετέριες και μπαρ, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τις έπειθε ότι θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στον χώρο της μόδας, αλλά πρώτα θα έπρεπε να κάνουν «ειδικές φωτογραφίσεις». Στη συνέχεια εμφανιζόταν και ο 67χρονος που τους μιλούσε για την ..μεγάλη καριέρα που θα τις βοηθούσε να κάνουν.

Ο 40χρονος ζωγράφος λειτουργούσε με ανάλογο τρόπο, ξεχωριστά από το ζευγάρι, αλλά διαπιστώθηκε ότι μια κοπέλα είχε πέσει παράλληλα θύμα και των τριών συλληφθέντων.

Ο 67χρονος συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι του τα κορίτσια όπου τα φωτογράφιζε με εσώρουχα, με χειροπέδες ή με ερωτικά βοηθήματα. Μάλιστα, είχε προτείνει στη συγκεκριμένη ανήλικη να φέρει και τον φίλο της για να γυρίσουν ταινία πορνό.

Στο διαμέρισμα του 67χρονου βρέθηκαν πάνω από 1.000 φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, από τις οποίες έχουν ταυτοποιηθεί οι δέκα. Ο δράστης διακινούσε το πορνογραφικό υλικό στο Διαδίκτυο και σε πορνό ιστοσελίδες.

Από τις αστυνομικές έρευνες στους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός υπολογιστής και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον ποσότητα κάνναβης βάρους 9,1 γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ.

Η 18χρονη που τους «έκαψε»

Κοινός παρονομαστής των τριών συλληφθέντων είναι μία 18χρονη σήμερα, που μεγάλωνε σε ανάδοχες οικογένειες. Την είχε «ψαρέψει» στα 15 της ο 67χρονος μουσικός. Της είχε υποσχεθεί πως θα την κάνει διάσημη, αλλά ότι θα έπρεπε να φωτογραφίζεται με εσώρουχα.

Φωτογραφίες της ανήλικης βρέθηκαν στο σπίτι του 40χρονου, αλλά, μόνο δικές της.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Τοπαλούδη: Ο σπαραγμός της μητέρα της - «Βασάνισαν το παιδί μου, τους μισώ, θέλω να πληρώσουν»

Το βίντεο της φρίκης - Μοντέλο ποζάρει για τον serial killer στο κρεβάτι του τρόμου