ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Στα «μαλακά» 36χρονος που κατηγορείται για διακίνηση 40.000 ναρκωτικών χαπιών

Ρόδος: Στα «μαλακά» 36χρονος που κατηγορείται για διακίνηση 40.000 ναρκωτικών χαπιών

Για δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και κλοπών, η μία εκ των οποίων αφορούσε τα 40.000 ναρκωτικά χάπια που φέρονται να διατέθηκαν σε τοξικομανείς της Ρόδου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονος αλλοδαπός Βουλγαρικής καταγωγής.

Αν και πρωτόδικα στον αλλοδαπό είχαν επιβληθεί αυστηρές ποινές κάθειρξης, την Τετάρτη (18/9) το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης τον «έριξε» στα μαλακά!

Πιο συγκεκριμένα, για την υπόθεση των ναρκωτικών χαπιών τον Ιούνιο του 2015 ο 36χρονος Βούλγαρος αν και δεν παρέστη, κρίθηκε ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Για αυτή την υπόθεση το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 έτη και 8 μήνες.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και διακεκριμένων κλοπών, τον Μάιο του 2014 ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) και πάλι ερήμην του σε κάθειρξη 8 ετών ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ. Την Τετάρτη (19/9) για αυτήν την υπόθεση το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Τα 40.000 ναρκωτικά χάπια

Στην υπόθεση διακίνησης των ναρκωτικών χαπιών φέρονταν να εμπλέκονται εκτός από τον 36χρονο Βούλγαρο, ένας 55χρονος πρώην ιατρικός επισκέπτης που επίσης είχε κριθεί ένοχος, αλλά και ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί οι οποίοι αθωώθηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 24 Ιανουαρίου 2014 όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν καταρχάς τον 36χρονο αλλοδαπό Βουλγαρικής καταγωγής. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει 92 ναρκωτικά χάπια στο σπίτι του, τα οποία και προκάλεσαν την περιέργεια των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Από αυτήν προέκυψε ότι τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια πριν τη σύλληψή του, ο 55χρονος πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές συνταγογραφούμενων ναρκωτικών χαπιών τα οποία αγόραζε παράνομα με σκοπό τη διακίνησή τους σε τοξικομανείς του νησιού.

Ο δε 36χρονος Βούλγαρος φέρεται ότι αγόρασε τουλάχιστον επτά φορές ναρκωτικά χάπια χρησιμοποιώντας τις πλαστογραφημένες συνταγές για λογαριασμό και κατ’ εντολή του 55χρονου.

Αλλά και οι φαρμακοποιοί κατηγορούνταν ότι εκτελούσαν παράτυπα τις πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορηγώντας ναρκωτικά χάπια σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν. Συγκεκριμένα από την ίδια έρευνα που έγινε είχε διαπιστωθεί πως ο 44χρονος φαρμακοποιός εκτέλεσε 145 πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, ο 55χρονος 104 και ο 47χρονος άλλες 88 ιατρικές συνταγές.

Βάσει των στοιχείων αυτών είχε υπολογιστεί ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα περισσότερα από 40.000 ναρκωτικά χάπια!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης διενήργησαν έρευνα τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο του 55χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

  • Τετρακόσια τριάντα επτά ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε παράνομα και σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς
  • Τρία δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων τα οποία κατείχε παράνομα και χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Σημειώνεται ότι για δυο από τις εν λόγω ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ για την τρίτη είχε καταγγελθεί κλοπή
  • Εννέα σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση
  • Δεκατέσσερις φιάλες ποτών στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος
  • Ένα κινητό τηλέφωνο

Οι κλοπές και τα ναρκωτικά

Στη δεύτερη υπόθεση στην οποία κατηγορούνταν ο 36χρονος Βούλγαρος φέρονταν να εμπλέκονται και ένας 31χρονος και ένας 25χρονος οι οποίοι πρωτόδικα (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) είχαν κριθεί ένοχοι με ελαφρυντικά και είχαν καταδικαστεί ο πρώτος σε φυλάκιση 2 ετών και 3 μηνών και ο δεύτερος σε φυλάκιση 33 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί αρχές Δεκεμβρίου του 2013 από αστυνομικούς καθώς ο 25χρονος είχε κλέψει διάφορα αντικείμενα από εκκλησίες της περιοχής και ο 31χρονος την τηλεόραση της... μάνας του!

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος φέρεται να αφαίρεσε από ναό της περιοχής δύο εξαπτέρυγα, το άγιο δισκοπότηρο και τον δίσκο του, ενώ ο 31χρονος πήρε από το σπίτι της μητέρας του μία τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο και μία παιχνιδομηχανή playstation.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, τα αντικείμενα οι δράστες τα πουλούσαν στον 36χρονο αλλοδαπό Βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος όταν συνελήφθη βρέθηκε να κατέχει συνολικά 50 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Πηγή: rodiaki.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ! Νεκρή η «Κιμ Καρντάσιαν των ναρκωτικών» - Τη βρήκαν αναίσθητη στο κρεβάτι (pics)

Θρήνος: Πέθανε η Δανάη Τζωρτζοπούλου - Ήταν μόλις 33 χρονών

Σχετικές ειδήσεις