ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Μετά την ανατροπή, «σπάει» τη σιωπή του ο δικηγόρος του 27χρονου

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Μετά την ανατροπή, «σπάει» τη σιωπή του ο δικηγόρος του 27χρονου
Ο 27χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατηγορείται για ανθρωποκτονία, βιασμό και οπλοκατοχή
neakriti

Ανοικτός παραμένει ο φάκελος της υπόθεσης δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, στα Χανιά - Αναμένονται, μέχρι τα Χριστούγεννα τα ευρήματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης - Δεν αποδεικνύεται βιασμός - Τι λέει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου

Στο μικροσκόπιο ψυχολόγων και εγκληματολόγων έχει μπει η περίπτωση του 27χρονου κατά ομολογία δολοφόνου, της Αμερικανίδας βιολόγου. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, που θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα.

Κατά την εν λόγω διαδικασία, προβλέπεται συχνή επικοινωνία του πραγματογνώμονα και παρακολούθηση του δράστη μέσα στη φυλακή.

O άνδρας στις 2 Ιουλίου 2019, χτύπησε την 60χρονη με το αυτοκίνητο του, τη βίασε, τη σκότωσε και την πέταξε σε σπηλιά στα Χανιά της Κρήτης.

Εν τούτοις, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρξαν ίχνη γενετικού υλικού του δράστη στην άτυχη γυναίκα, και έτσι δεν αποδεικνύεται βιασμός, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο 27χρονος έχει καταθέσει ότι ασέλγησε σε βάρος του θύματος και μάλιστα τρεις φορές.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 27χρονου

Ο κ. Παντελής Ζέλιος, αναφερόμενος στα νεότερα δεδομένα της υπόθεσης, είπε χαρακτηριστικά:

«Πράγματι, και θέλω να είμαι προσεκτικός σε αυτό, με πάσα επιφύλαξη, από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη στο δείγμα του κολπικού υγρού που ελήφθη από το σώμα της άτυχης βιολόγου. Με βάση πάντα τις εργαστηριακές εξετάσεις - γιατί η ανάκριση είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα δούμε και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας - δεν μπορεί να αποδειχθεί βιασμός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι DNA της αδικοχαμένης Suzanne Eaton εντοπίστηκε ακόμα και στο λάστιχο με το οποίο πέρασε από πάνω της ο δράστης.

Σημειώνεται ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις αποκλείουν τη συμμετοχή στο έγκλημα τρίτου ατόμου.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της άτυχης Αμερικανίδας, δεν υπήρχαν ευρήματα βιασμού λόγω της σήψης.

«Από την πρώτη στιγμή δεν είχαν βρεθεί κριτήρια γιατί υπήρχε σηπτική αλλοίωση», υπενθύμισε στη “Νέα Κρήτη” ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Πλέον, ο δικηγόρος του 27χρονου, κ. Ζέλιος, είπε ότι, με βάση τα νέα δεδομένα, προτίθεται να ερευνήσει περαιτέρω την εν λόγω πτυχή της υπόθεσης, για να καταλήξει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε ασφαλή συμπεράσματα.

Πέντε ακόμη επιθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες εβδομάδες, στη διάθεση των Αρχών βρίσκονται ήδη οι καταθέσεις συνολικά πέντε γυναικών που φέρονται να έπεσαν σε προγενέστερο χρόνο τού φρικτού εγκλήματος θύματα επίθεσης από τον 27χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου του 2017, στον Ταυρωνίτη Χανίων.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η “δράση” του νεαρού φέρεται να διακόπτεται για περίπου ενάμιση χρόνο.

Η αμέσως επόμενη επίθεση σε βάρος γυναίκας από τον 27χρονο Χανιώτη φέρεται να έλαβε χώρα στις 2 Απριλίου του 2019, στις Μουρνιές Χανίων.

Κατόπιν, η “δράση” του 27χρονου φέρεται να κορυφώνεται με τρεις επιθέσεις: στις 2 Μαΐου στην Κίσσαμο και στις 30 του ίδιου μήνα με δύο επιθέσεις - και πάλι - στην Κίσσαμο.

Απαθής ο δράστης

Ο 27χρονος δράστης του εγκλήματος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η τελευταία εξέλιξη, για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί, τον βρήκε απαθή.

Τόσο στους αστυνομικούς όσο και ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, είχε ισχυριστεί πως τη μοιραία μέρα έψαχνε μια γυναίκα για να συνευρεθεί μαζί της ερωτικά και στον δρόμο του βρέθηκε η Suzanne Eaton, την οποία, όπως είπε, βίασε τρεις φορές.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως στην παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης από τις αστυνομικές Αρχές των Χανίων, στις 16 Ιουλίου, γινόταν λόγος για ίχνη «πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Suzanne Eaton βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου 2019 όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Η Suzanne Eaton, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Στις 8 Ιουλίου το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.

Ποιος ήταν ο 27χρονος

Πρόκειται για τον Παρασκάκη Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από γείτονα του 27χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με προβλήματα.

Άλλωστε αυτό παραδέχθηκε και ο ίδιος στους αστυνομικούς: «Όταν με πιάνει η μανία, με κυριεύει. Δεν το ελέγχω», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

«Πήγαινε να κάνει μπάνιο με άρβυλα, με μπουφάν, με κύμα δύο μέτρα. Και τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γείτονας του 27χρονου. «Η συμπεριφορά του ήταν κανονική μετά τη δολοφονία».

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Με βροχές και 30 βαθμούς η Παρασκευή - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα (pics)

Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει, πώς θα δοθεί και ποιοι το δικαιούνται