ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άγιοι Θεόδωροι: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 73χρονης

Άγιοι Θεόδωροι: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 73χρονης

Ο Διευθυντής Αστυνομίας Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Τετράδης και ο Διοικητής Ασφάλειας Κορίνθου κ. Δημήτρης Βλάχος συνέβαλαν σημαντικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους είναι ογκώδης, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

H απολογία τους

"Όπως ξεκίνησα γρήγορα, κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία με τις ρόδες από το αυτοκίνητο. Δεν την έβλεπα και δεν ήξερα πού ήταν η γυναίκα και γι’ αυτό ξεκίνησα. Το αυτοκίνητο όμως χοροπήδησε και τότε κατάλαβα τι είχε γίνει», λέει περιγράφοντας ο 28χρονος οδηγός του ΙΧ τον φριχτό θάνατο της άτυχης γυναίκας. Ο 26χρονος συγκατηγορούμενός του, που επιχείρησε να αρπάξει την αλυσίδα με το σταυρουδάκι που φορούσε η ηλικιωμένη στον λαιμό της, προσθέτει: «Της έκοψα την αλυσίδα αλλά δεν πρόλαβα να την πάρω γιατί με έπιασε από την μπλούζα με το χέρι της. Άκουσα φωνές και φοβήθηκα μη μας πιάσουν. Άταν μπήκα στο αυτοκίνητο, ο Βασίλης έβαλε ταχύτητα, έφυγε γρήγορα και μου είπε: “Μαλάκα, την πάτησα την κυρία. Την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέφτη”».

Ο ηλικιωμένος σύζυγος του θύματος αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ότι είδε το αυτοκίνητο με τους δύο άντρες οι οποίοι είχαν βάλει το ζευγάρι στο μάτι από τη λαϊκή αγορά να πλησιάζουν στο σπίτι του, όμως δεν έδωσε σημασία. Ανυποψίαστος μπήκε στο σπίτι και κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει όταν η γυναίκα του άρχισε να φωνάζει: «Γιώργο! Γιώργο! Βοήθεια!». Ο γιος της 73χρονης ήταν και αυτός παρών στο άγριο σκηνικό. Στην κατάθεσή του λέει: «Άκουσα το Hyundai να μαρσάρει και αμέσως μετά έναν θόρυβο σαν δυνατό χτύπημα. Όπως ένα αυτοκίνητο χτυπάει ένα αντικείμενο. Κατάλαβα ότι χτύπησε τη μητέρα μου».

Ένταση και οργή

Μόλις αντίκρισαν τους δράστες οι συγγενείς της 73χρονης όρμησαν να τους λιντσάρουν. Οι δυο δράστες πέρασαν με το αυτοκίνητό τους πάνω από την άτυχη 73χρονη. Την σκότωσαν για μια χρυσή αλυσίδα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Κορίνθου οι καθ’ ομολογίαν δράστες της δολοφονίας 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς της άτυχης 73χρονης. Εξοργισμένοι ήθελαν να τους λιντσάρουν καθώς δεν έχει κοπάσει ο θυμός τους εναντίον των δραστών της αποτρόπαιης αυτής δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το χρονικό

Το πρωί του Σαββάτου (7/12/2019) το ζευγάρι των ηλικιωμένων, είχε πάει για ψώνια στο κέντρο της πόλης.

Την ώρα που επέστρεφαν, ο σύζυγος, αποκάλυψε πως είδε το ασημί αυτοκίνητο πίσω τους.

Αυτό αποδεικνύει πως οι δράστες τους παρακολουθούσαν από πριν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αλφα.

Το έγκλημα έγινε για μια χρυσή αλυσίδα που τελικά δεν κατάφεραν να την πάρουν από τον λαιμό της άτυχης γυναίκας, οι ληστές.

Η 73χρονη με τον σύζυγό της και τον γιο τους είχαν πάει στο εξοχικό τους στους Αγίους Θεοδώρους από την Αθήνα, για να περάσουν το τριήμερο.

Η ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των ληστών τόσο από ξηρά όσο και από αέρα, ωστόσο έως αργά το απόγευμα του Σαββάτου δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στους δολοφόνους

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, «κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν στη σορό εντυπώματα από ελαστικά αυτοκινήτου και επιπλέον στο έδαφος μια κομμένη αλυσίδα λαιμού.

Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχτηκε προέκυψε ότι οι δράστες μετέβησαν και αποχώρησαν από το σημείο με αυτοκίνητο, ασημί χρώματος.

Από την πρόοδο των ερευνών, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή "Βλυχό" στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων, που συλλέξαμε, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Απογευματινές ώρες 13-12-2019, τα προαναφερόμενα άτομα εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.

Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες».

Συγκλονίζει ο γιος της: «Την πάτησαν για μια αλυσίδα»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γιου του θύματος, ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα του Alpha:

«Ήρθαν στην πόρτα μας μπροστά, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο και φώναξαν "Κυρία, κυρία! Ποιος είναι κυρία;". Η μάνα μου βγήκε έξω, ενώ εγώ ήμουν με πατερίτσες μέσα στο σπίτι, και εκείνη τη στιγμή πήγαν να την βουτήξουν από τον λαιμό, να της πάρουν το χρυσαφικό της, την αλυσίδα της. Ήρθαν σε πάλη και μετά την πάτησαν με το αυτοκίνητο. Την χτυπήσαν μπροστά, έπεσε κάτω και μετά πέρασαν από πάνω της.

Φώναξε "Γιώργο!". Έτρεξα στην πόρτα με τις πατερίτσες μαζί με τον πατέρα μου, αλλά μέχρι να φτάσουμε στα μισά της διαδρομής είχε φύγει η μάνα μου. Την χτύπησαν, πέρασε το αμάξι από πάνω της και την διέλυσαν.

Την είδα νεκρή με κομμένη την αλυσίδα στο λαιμό της.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από Korinthostv.gr

Σχετικές ειδήσεις