ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μεσσηνία: Προφυλακίζονται δύο ηγετικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά

Μεσσηνία: Προφυλακίζονται δύο ηγετικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο πρώτοι από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην 10μελή εγκληματική οργάνωση

Η σπείρα καλλιεργούσε τις μεγάλες φυτείες χασίς στα “Κοκκινοχώραφα” Γαργαλιάνων και το Βρωμονέρι ενώ μέσα από ένα καλά στημένο δίκτυο και κανάλια επικοινωνίας διακινούσε το χασίς σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σήμερα (15/12/2018) ανακριτής και εισαγγελέας Καλαμάτας έκριναν προσωρινά κρατούμενους έναν 53χρονο Χωραΐτη και έναν 59χρονο από το Κεφαλληνού.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 49χρονος Γαργαλιανιώτης ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικούς, έχει... γράψει ιστορία ως χασισοκαλλιεργητής, θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή για να απολογηθεί - ενώ ο 53χρονος προφυλακισθείς και ένας ακόμα 61χρονος από τους Γαργαλιάνους (ο οποίος απολογείται τη Δευτέρα) φέρονται ως πρωτοκλασσάτα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με "ζηλευτό" ποινικό παρελθόν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι ως βοηθοί του 49χρονου εμπλέκονταν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- κυρίως στις καλλιέργειες. Ο 59χρονος από το Κεφαλληνού, ο οποίος προφυλακίστηκε, φέρεται να είχε “χρεωθεί” κομμάτι της διακίνησης του χασίς, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Αύριο (16/12/2018) μαζί με τον κατηγορούμενο ως αρχηγό τους, θα απολογηθούν ένας 39χρονος και ένας 41χρονος από τη Μεσσήνη. Οι τελευταίοι πέντε κατηγορούμενοι απολογούνται τη Δευτέρα.