ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Δεύτερη ευκαιρία σε 5.000 ελεύθερους επαγγελματίες - Πώς επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας

ΟΑΕΔ: Δεύτερη ευκαιρία σε 5.000 ελεύθερους επαγγελματίες - Πώς επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας
Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος
eurokinissi

Την ερχόµενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραµµα της δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας

Το νέο πρόγραµµα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε 5.000 πρώην αυτοαπασχολούµενους που έβαλαν λουκέτο στην κρίση, µε στόχο την επανένταξή τους στην επιχειρηµατικότητα.

∆ικαιούχοι είναι άνεργοι εγγεγραµµένοι στα µητρώα του Οργανισµού που:

- έχουν διακόψει την επιχειρηµατική τους δραστηριότητα από 1/1/2012 µέχρι 6/8/2018

- δεν έχουν µεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το µερίδιό τους σε επιχείρηση, η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α’ ή β’ βαθµού συγγένειας

- δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελµατική/επιχειρηµατική δραστηριότητα στο εξάµηνο από 7/8/2018 έως 6/2/2019

- έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασµό Ανεργίας τη µηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ για τουλάχιστον ένα έτος έχουν προβεί σε νέα έναρξη δραστηριότητας σε ∆ΟΥ από τις 7/2/2019 και µετά, εφόσον έχει αξιολογηθεί θετικά το επιχειρηµατικό τους σχέδιο από τον ΟΑΕΔ.

Στο πρόγραµµα µπορούν να κάνουν αίτηση και άνεργοι, που δεν έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας, µε την προϋπόθεση ότι µετά την προέγκριση του επιχειρηµατικού τους σχεδίου θα προχωρήσουν στην έναρξη της δραστηριότητας εντός δύο µηνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν σε προηγούµενη επιχειρηµατική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθµισης αποκτούν ασφαλιστική ενηµερότητα λόγω υπαγωγής στο πρόγραµµα και παραµένουν ενήµεροι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράµµατος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Παρακράτηση 25%

Από το ποσό της επιχορήγησης που δικαιούνται, παρακρατείται 25% από τον ΟΑΕ∆, ο οποίος το αποδίδει στον ΕΦΚΑ έναντι εξόφλησης των οφειλών τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 µήνες, µε τρίµηνη δέσµευση και µε δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 µήνες.

Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις και µε την πιθανή, έπειτα από αίτηση του δικαιούχου, επέκταση του προγράµµατος µπορεί να ανέλθει έως τα 36.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον ΕΦΚΑ: Εκκρεμούν τουλάχιστον 190.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

ΟΑΕΔ: Πώς θα ενταχθούν οι πρώην αυτοαπασχολούμενοι που χρωστούν στον ΕΦΚΑ στη 2η ευκαιρία

Σχετικές ειδήσεις