ΕΘΝΙΚΑ

Ξεσηκωμός στον Έβρο για τους δύο στρατιωτικούς - Μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα (11/03) στην Ορεστιάδα

Ξεσηκωμός στον Έβρο για τους δύο στρατιωτικούς - Μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα (11/03) στην Ορεστιάδα

Μεγάλη κινητοποίηση στον Έβρο με αίτημα την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και δέκα ημέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

orestiada sillalitirio2

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στον 25χρονο υπολοχαγό Μηχανικού, Άγγελο Μητρετώδη και τον 29χρονο λοχία Μηχανικού, Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι» και συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στον Έβρο, πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή (11/03) στην Ορεστιάδα.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τη μία και μισή το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης και το αίτημα είναι η άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχει κόσμος που θα φτάσει στην Ορεστιάδα από πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο συλλαλητήριο θα δώσουν το «παρών» οι γονείς του Κούκλατζη, ενώ μαζί με τους γονείς του Μητρετώδη αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Τσαβούσογλου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι

Υπενθυμίζεται ότι το συλλαλητήριο ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», ενώ έχουν υπάρξει και ενέργειες για «κλείσιμο» λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να φτάσουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των δύο και απ’ την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί ένα τέλος στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τη σημερινή συγκέντρωση αναφέρει το πρόγραμα το οποίο έχει ως εξής:

«10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους!!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας. Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας».

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που ασκήθηκε ποινική δίωξη στο Μουφτή της Κομοτηνής

Σε ποιους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ κλείνουν οι μπάρες




Σχετικές ειδήσεις