ΕΘΝΙΚΑ

Ιαχές πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο: Οι Τούρκοι στοχοποιούν τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Ιαχές πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο: Οι Τούρκοι στοχοποιούν τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Παίζει με τη «φωτιά» η Άγκυρα - Σε παραλήρημα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Δεν θα επιτρέψουμε άλλη παρενόχλησε σε οποιοδήποτε πλοίο μας» - Πολεμικά πλοία γύρω από το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» - Φωτογραφίες – ντοκουμέντο στο πρακτορείο Anadolu

Σε ένα ατέρμονο παιχνίδι προκλήσεων με φόντο τα ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο εξακολουθεί να επιδίδεται η Άγκυρα, επιδιώκοντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία να στήσει σκηνικό «θερμού» επεισοδίου, επικαλούμενη δήθεν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, στο Αιγαίο», τη «σκυτάλη» των απειλών έλαβε εκ νέου ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λόγια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ακάρ προχώρησε κι ένα βήμα πιο πέρα: Έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το ερευνητικό σκάφος «Barbaros», στις οποίες απεικονίζεται συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες και δύο πυραυλακάτους του τουρκικού Ναυτικού.

Ταυτόχρονα, δημοσιοποίησε και μία φωτογραφία, η οποία δείχνει την τουρκική νηοπομπή να στοχοποιεί την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», η οποία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του «Barbaros».

polemika ploia nikiforos

Δείτε το βίντεο:

Επί της ουσίας, η Άγκυρα επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση στη Μεσόγειο, αγνοώντας επιδεικτικά κυριαρχικά δικαιώματα, ψηφίσματα και διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είναι υποχρέωσή της να τηρεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Ωστόσο, στο σημείο όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται η τουρκική νηοπομπή και η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», βρίσκονται κι άλλα τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά, μαζί με τη φρεγάτα του ελληνικού Στόλου «Σαλαμίς».

Δείτε αναλυτικά όλες τις φωτογραφίες πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: