ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στα λευκά «ντύθηκε» και η Λέσβος - Εντυπωσιακές εικόνες

Καιρός: Στα λευκά «ντύθηκε» και η Λέσβος - Εντυπωσιακές εικόνες
Χιονίζει από το πρωί της Δευτέρας (18/01) στις ορεινές περιοχές της Λέσβου αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης. Προβλήματα στις μετακινήσειςέχει προκαλέσει το πέρασμα του "The Big One" από το νησί, κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα σχολεία.

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της Λέσβου σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, το έχει στρώσει στην Αγιάσο, το Σκουτάρο, τη Φίλια, το Μανταμάδο, την Ανεμωτιά, το Σκαλοχώρι, τη Βατούσα, την Άγρα, το Μεγαλοχώρι, το Παλαιοχώρι, την Καλλονή αλλά και σε σημεία που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο.

lesvos2.0
lesvos1.0

Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της περιφέρειας επιχειρούν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, προκειμένου να τους κρατήσουν ανοικτούς. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνονται οι μετακινήσεις στα χωριά, στη βόρεια πλευρά του όρους Λεπέτυμνος στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2251350595 της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, έκλεισαν σήμερα τα σχολεία στο νησί με εξαίρεση αυτά στον πρώην δήμο Μυτιλήνης. Τα σχολεία σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη.

Φωτογραφίες: lesvospost.com

Δείτε εδώ σε ποιες περιοχές χιονίζει και πού έχουν δημιουργηθεί προβλήματα


Σχετικές ειδήσεις